O víkendu, respektive teda v pátek, jsem s kamarádkou zavítala do nádherných zahrad Pražského hradu na Prague Food Festival. Nechala jsem tam dohromady 800 korun, včetně vstupenky za 300. Zbylých 500 padlo na grandy, tedy peníze v rámci, kterých se na festivalu platí. Musím říct, že nelituji vložených financí, domů jsem odjížděla docela plná.
Přestože ale ze začátku svítilo sluníčko, asi v půlce dne nás překvapil déšť. I když ze začátku svítilo sluníčko, asi v půlce nás překvapil déšť. My jsme se ale nedaly a na festivalu strávily skoro celé odpoledne. Mým hlavním cílem byly především různé dezerty a sladké věcičky. Ochutnala jsem samozřejmě i slané, abych nebyla moc přeslazená. Nakonec jsem si ze všech vybraných restaurací vybrala čtyři různé dobroty, které vám tady teď představím. Abych Prague Food moc nepřechválila, zarazilo mě, že sem tam nepotkala tolik restaurací, jak jsem očekávala. Druhý důvod mého drobného zklamaní byl ten, že v pátek, sobotu i neděli se některé restaurace střídaly a já tudíž nemohla ochutnat vše, co mě v programu zaujalo. Teď už ale pojďme na samotné laskominky.
U Emy Destinové – Obrácený pistaciový cheesecake s křupavou oplatkou a jahodami
Jako první jsem zavítala k Emě Destinové, kde jsem si vybrala pistaciový cheesecake. Čekala jsem klasický cheesecake, tohle byla spíš jen pěna, ale budiž. Vzhledem k tomu, že v tu chvíli (ještě) svítilo sluníčko, tak mi tahle varianta ani nevadila, byla lehká a osvěžující. Škoda jen, že pistacie nebyly skoro cítit a místo jahod tam byla jahoda jedna.

Pistáciový cheeseecake
Café Amandine – Tartelka s vanilkovým créme patisserie a ovocným relischem

Tartaletka s vanilkovým krémem
Chateau St.Havel – Studená třešňová polévka s třešňovým sorbetem ochuceným griotkou, medovým želé a tyčinkou
Zámek Libice – Kaštanovo-čokoládový dort, zmrzlina z mascarpone a pomerančová omáčka

Kaštanovo čokoládový dort
Bez komentářů