RECEPTY

Red Velvet Cupcakes

Říká se mu americká sametová klasika. Red Velvet neboli červený samet je tradiční americký dort, který pochází z New Yorku. Já jsem pro vás vytvořila cupcakes verzi.

Dort Red Velvet začali prodávat ve dvacátých letech v hotelu Waldorf-Astoria. Zaujal mě už několikrát a tohle je naše už několikáté setkání. Vždycky mě baví ta červená barva, protože světlé těsto se najednou promění v krvavou lázeň. Obrazně řečeno, samozřejmě. Příprava není náročná, jen se připravte na červenou kuchyň. Zařivě rudého těsta dostáhnete pomocí barviva, ale není nutné ho přidávat, protože dort zrudne kombinací jablečného octa, podmáslí a kakaa. Já ale raději neriskuji a barvivo přidávám. Raději mám gelové, ale to není všude dostupné, takže stačit vám bude i to sypké.

 

Suroviny:

základní recept na vanilkové cupcake zde

1 lžička kakaa

1 lžička jedlé sody

2 lžíce jablečného octa

5 gramů červeného sypkého barviva (1 lžička gelového barviva)

Suroviny na krém:

250 gramů mascarpone

1 lžička vanilkového aroma

šťáva z 1 citronu

4 lžíce cukru moučka

 

+ čokoládové drobení, granátové jablko na dozdobení

Postup:

1. Začněte základní receptem na vanilkové muffiny. Odkaz na ně máte zde. Jediné, co uděláte jinak je to, že si necháte stranou podmáslí a vanilkový extrakt. Tyto suroviny dáte do hrníčku mimo a přidáte k nim ještě červené barvivo. Intenzita barvy je na vás, čím více dáte podmáslí, tím světlejší barvu logicky získáte. Já jsem použila celý sáček barviva a sytost mi vyhovovala. Barvivo s podmáslím přidejte do těsta a promíchejte.

2. Troubu předehřejte na 180°C. V dalším hrníčku vedle si připravte jablečný ocet a jedlou sodu. Směs začne šumět, čehož se nemusíte lekat. Přimíchejte ji do směsy, přidejte kakao a promíchejte. Papírové košíčky naplňte do poloviny, při pečení nabydou. Pečte 15-17 minut. Po vyndání nechte vychladnout na mřížce.

3. Mezitím si připravte krém. Mascarpone smíchejte s cukrem, vanilkovým aroma a citronovou šťávou. Sladkost opět záleží na vás, já jsem spíše pro to méně sladké. Krém důkladně promíchejte, aby byl hladký a nebyly v něm hrudky. Přendejte ho do cukrářského sáčku a cupcakes ozdobte. Na závěr můžete ještě posypat čokoládovým drobením či granátovým jablkem.

 

 

 

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět