Praha/ TIPY NA KAVÁRNY

Zimní kavárny

Ani v zimě jsem nezapomněla navštěvovat a objevovat krásné kavárny. Největším objevem je pro mě asi Antonínovo pekařství, které jsem znala už dlouho, ale teď jsem se tam konečně dostala a od té doby jsem tam byla xkrát.


Antonínovo pekařství

Antonín má několik výhod. Zaprvé je otevřený od brzkého rána a to i v sobotu, proto když jsem s Verunkou hledaly, kam půjdeme před kurzem od holek z A Cup of Style na snídani, byla to pro nás jasná volba. Za druhé si tam neskutečně pochutnáte a to úplně na všem. Do jejich kávy jsem se totálně zamilovala a toužím, aby byl Antonín i někde blíž ke mě. Poprvé jsem tam měla kynutý koláček, který chutnal jak od babičky  a pro který jsem se za pár dní zase musela vrátit. Škoda jen, že jsem ho nechala v jejich sáčku a do druhého dny mi trochu ztvrdnul. A zamilovala jsem se i do jejich cappuccina, které si ani nemusím sladit. A to je důkaz, že to prostě stojí za to!

Kynutý koláč: 22 Kč

Cappuccino: 49 Kč

Slunečnicový bochánek: 10 Kč

 

Kavárna Kočičí

S Kačkou jsme kočkomilky každým couvlem, a když jsem přemýšlela kam zajdeme na kávu, byla Kavárna Kočičí v Karlíně jasnou volbou. Místní kočičky byly sice trochu bázlivé, ale naprosto nádherné a jedna z nich tam byla neskutečně podobná Luimu. Dala jsem si Latté, které měli v hrníčku, což mě baví víc a víc a Snikers koláč, který byl sice výborný, ale neskutečně hutný a sladký. Fajn mi přijde, že vám rovnou připočítají dvacku na kočičky, protože koneckonců, kdo jde do takové kavárny, tak trochu počítá s tím, že to tam je sice dražší, ale že to jde všechno na zachráněné kočičky z útulku či z ulice.

Snikers koláč: 79 Kč

Latté: 70 Kč

Kočičí couvert: 20 Kč

 

Cukrárna Myšák

V zimě se mou společnicí na objevování kaváren stala Kačka. Společně jsme vyrazily i do nově otevřené Cukrárny Myšák, která leží v centru v nádherně opraveném domě, kde na vás dýchne atmosféra první republiky. Posadila nás neskutečně milá slečna, vedoucí směny nám doporučila dezert a obsluha celkově byla naprosto úžasná. Dlouho jsem s ní nebyla někde tak dlouho spokojená. Pravda, zaplatíte si za to, ale platíte nejen za kvalitu dezertů, kávy, prostoru, ale i obsluhy. Já jsem měla snad nejlepší punčový dort svého života, na který se ráda vrátím a za který mi není líto tu stovku dát. Musím si tam zajít na snídani, ikdybych měla jít sama.

Caffé latté: 85 Kč

Punčový dort: 95 Kč

 

Fresherie Bistro

Vždycky, když se vidíme s Anet, snažíme se jít do nějaké zajímavé a nové kavárny. Tentokrát jsme zvolili tu na Pankráci s názvem Fresherie Bistro a bylo to tam moc příjemný. Asi bych se tam nemusela vracet víckrát, ale dort měli skvělý. Byla z něj hodně cítit limetka, což s malinou bylo příjemně osvěžující. Interiér je hodně jednoduchý a až trochu strohý, já mám raději místa s atmosférou. Byly jsme tam ke konci zavírací doby a slečna za barem na sobě vůbec nedala znát, že už by nás nejraději viděla někde jinde. Opět mě ale trochu zarazilo, že i za vodu s pár kouskami citrónu a máty si nechají zaplatit.

Caffé latté: 55 Kč

Karafa neperlivé vody 1L: 39 Kč

Limetový dezert: 49 Kč

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět