Koláče/ RECEPTY

Minicheesecake s lesním ovocem

Tenhle recept mě zaujal hlavně díky tomu, jak vypadá finální výsledek. Roztomilé minicheesecake nadchnou každého a na Foodblog marketu měly velký úspěch. Vlastně se vůbec nedivím; nejenže super vypadají, ale i skvěle chutnají.

Doba přípravy: 30 minut Doba vaření: 30 minut

Ingredience

  • Suroviny na korpus:
  • 150 gramů máslových sušenek
  • 50 gramů másla
  • Suroviny na krém:
  • 1 lžíce jogurtu
  • 300 gramů krémového sýra (Palouček, Philadelphia, Lučina..)
  • šťáva z 1 citronu
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • + mražené ovoce

Postup

1

1. V pánvičce si rozehřejte máslo. Urychlíte to tím, že jej nakrájíte na kousky. Mezitím sušenky rozmelte na jemný prášek; já k tomu použila klasický tyčový mixér. Jakmile máslo trochu sestydne, promíchejte jej se sušenkami. Troubu předehřejte na 170°C. Do formy na muffiny dejte papírové košíčky a do nich dejte vždycky cca 1 -1,5 lžičky sušenek. Záleží jak moc vysoký sušenkový korpus chcete mít. Připravený sušenkový korpus dejte do trouby na cca 10 minut při teplotě 170°C. Upečené sušenky poznáte tak, že jsou měkké a drží při sobě.

2

2. Mezitím, co budou sušenky chladnou, si připravte krém. Do misky nebo do robotu si dejte všechny suroviny a ty postupně promíchejte, aby vznikl hladký krém bez hrudek. Podle chuti přidávejte citrón či šťávu z citrónu. Krém přemístěte do cca půlky košíčků pomocí lžíce. Navrch dejte ještě trochu lesních plodů. Já požívala mražené i čerstvé a oboje bylo super, záleží tedy, co máte při ruce.

3

3. Dejte péct na cca 15-20 minut. Krém se nesmí klepat, ale když se jej lehce dotknete měl by držet při sobě.

 

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět