Pamatuji si, že když jsem tenhle recept dělala poprvé, byla jsem nadšená z toho, jak je snadný a přitom vynikající. Překvapilo mě to i tentokrát.
Clafoutis je vlastně francouzská bublanina, kde společně s hladkou moukou použijete i mandlovou, která je podle mě malý zázrak. Díky ní jsou všechny dobroty lehčí, chutnější a s příjemně oříškovou chutí. A navíc, když do toho přidáte ještě slaďkoučké třešně, je to prostě zázrak. Ale myslím, že se nemusíte omezovat jen na třešně, třeba takové borůvky vám udělají podobnou službu.
Ingredience
- 300 gramů vypeckovaných třešní
- 50 gramů hladké mouky
- 50 gramů mandlové mouky
- 100 gramů třtinového cukru
- 3 vajíčka
- 250 ml kefíru/smetany ke šlehání
- špetka soli
Postup
V míse rozmícháte cukr s vajíčky, aby se cukr rozpustil. Přidáte kefír a za stálého míchání opět promícháte. Do tekuté směsy přidáte hladkou a mandlovou mouku a sůl. Opět vše důkladně promíchejte.
Předehřejte troubu na 170°C. Do máslem vymazené formy rozložte rovnoměrně vypeckované třešně. Já jsem je peckovala pomocí brčka a nebyla to ani taková pruda, jak jsem čekala. Brčko dáte k třešni a projedete jím třešní. Je to hned hotové, jen to trošku stříká, takže doporučuji tmavé oblečení. Třešně rozkrojte na půlku a vyskládejte do formy. Třešně zalijte směsí, která je hodně tekutá a dejte péct na 30-40 minut do trouby. Upečený koláč poznáte tak, že zhnědne.
Bez komentářů