RECEPTY/ Sezóna

Třešňové clafoutis

Pamatuji si, že když jsem tenhle recept dělala poprvé, byla jsem nadšená z toho, jak je snadný a přitom vynikající. Překvapilo mě to i tentokrát.

Clafoutis je vlastně francouzská bublanina, kde společně s hladkou moukou použijete i mandlovou, která je podle mě malý zázrak. Díky ní jsou všechny dobroty lehčí, chutnější a s příjemně oříškovou chutí. A navíc, když do toho přidáte ještě slaďkoučké třešně, je to prostě zázrak. Ale myslím, že se nemusíte omezovat jen na třešně, třeba takové borůvky vám udělají podobnou službu.

Suroviny:

300 gramů vypeckovaných třešní

50 gramů hladké mouky

50 gramů mandlové mouky

3 vajíčka

250 ml kefíru

špetka soli

 

Postup:

1. V míse rozmícháte cukr s vajíčky, aby se cukr rozpustil. Přidáte kefír a za stálého míchání opět promícháte. Do tekuté směsy přidáte hladkou a mandlovou mouku a sůl. Opět vše důkladně promíchejte.

2. Předehřejte troubu na 170°C. Do máslem vymazené formy rozložte rovnoměrně vypeckované třešně. Já jsem je peckovala pomocí brčka a nebyla to ani taková pruda, jak jsem čekala. Brčko dáte k třešni a projedete jím třešní. Je to hned hotové, jen to trošku stříká, takže doporučuji tmavé oblečení. Třešně rozkrojte na půlku a vyskládejte do formy. Třešně zalijte směsí, která je hodně tekutá a dejte péct na 30-40 minut do trouby. Upečený koláč poznáte tak, že zhnědne.

 

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět