RECEPTY/ Sezóna

Utopený jablečný koláč se skořicí

Podzim mě v pečení často baví snad ještě více než léto. Nebo se spíš těším na kombinaci jablek, skořice, čokolády, protože po tom letním ovoci je to příjemná změna. Tenhle koláč má přesně to, co po podzimním koláči chcete; skořici, jablka a nádhernou vůni.

Suroviny na koláč v průměru 22 cm: 

250 gramů hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

špetka soli

75 gramů másla (rozměklé)

140 gramů jablečného pyré

120 gramů cukru krupice

4 šťastná vajíčka

2 jablka

2 lžičky skořice

Postup: 

1. Jako první zbavte jablka šlupky a jádřinců a okrájejte je nejprve na měsíčky a poté na plátky. Do mísy robotu dejte hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl a cca 100 gramů cukru. Vše důkladně promíchejte a za stálého míchání přidávejte máslo, jablečné pyré, vajíčka a 1 lžičku skořice. Množství cukru záleží na vás, protože koláč osladí i jablečné pyré. Úplně nejlepší je samozřejmě domácí, ale já ráda používám i z DM drogérie. Před pečením ale těsto ochutnejte, zda vám sladkost vyhovuje.

2. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vlijte do máslem vymazané formy a naskládejte na něj jablka. Měly by pokrývat celou plochu koláče, klidně je do těsta i trochu zatlačte neboli utopte. Vše posypte zbývajícím cukrem a skořicí, použít můžete i skořicový cukr. Dejte péct na cca 30 -40 minut, těsto musí být pevné a nesmí se třepat.

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět