RECEPTY

Rybízové brownies s banánem

Zima je pro mě ve znamení čokolády, kterou teď můžu více než obvykle. Možná je to tím, že do plavkové sezóny je ještě daleko. Kombinace čokolády a banánu mě ale baví vždycky, a když se k tomu přidá ještě nakyslý rybíz, je to něco, co považuju za naprostou lásku.

Brownies jsou klasika, ale vždycky je možnost udělat je něčím zajímavějším. Za mě je kombinace čokolády a nakyslého rybízu skvělá a rozhodně doporučuji to vyzkoušet v tomto spojení. Jestliže slavíte Valentýn, budou právě rybízové brownies naprostá pecka.

Doba přípravy: 30 minut Doba vaření: 30 minut

Ingredience

  • 95 gramů hladké mouky
  • 200 gramů cukru krystal
  • 40 gramů kakaa
  • špetka soli
  • 2 zralé banány
  • 130 gramů másla
  • lžička vanilkového aroma
  • 200 gramů čokolády
  • 150 gramů rybízu

Postup

1

1. Troubu předehřejte na 180 °C. V misce nejprve rozmačkejte banány a přidejte k nim cukr, rozměklé máslo a vanilku. Pořádně smíchejte aby se spojily všechny ingredience.

2

2. Do misky k banánové směsy přidejte mouku, kakao a o sůl. Opět důkladně promíchejte a vypracujte těsto. Vlijte do máslem vymazané zapékací formy. Na těsto naházejte libovolně půlku rybízu. Nechte péct cca 25-30 minut.

3

3. Mezitím než se brownies pečou, připravte si polevu. Čokoládu nalámejte na kousky a dejte do žáruvzdorné misky. Tu postavte na hrnec, kde bude cca 1 centimetr vody. Miska se vody nesmí dotýkat. Někdo do čokolády přidává ještě máslo, ale mě to přijde zbytečné. Čokoládu nechte rozpustit, nesmí v ní být žádné kousky.

4

4. Jakmile vytáhnete brownies z trouby, polijte jej ještě teplou čokoládou a opět rovnoměrně rozházejte zbytek rybízu. Já používala rybíz zmražený, ale nevadí i když budete mít rybíz čerstvý. Nechte vychladnout a můžete podávat.

5

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět