Praha/ TIPY NA KAVÁRNY

Jarní závan kavárenského života

S příchodem jara se začínají otvírat zahrádky a vysedávání v kavárnách je tak nějak příjemnější. Paradoxní je, že všechny kavárny, o kterých vám teď budu psát, zahrádku nemají nebo ještě není otevřená. A nebo na to v tu dobu ještě nebylo úplně počasí. Jisté je, že tenhle díl je hodně o snídaních a ten další bude zase hodně o sezení venku.


Café Jen

Café Jen byla jedna z prvních kaváren, které jsem poznala v začátcích svého blogového života. Hrozně se mi líbí ten koncept – jen pár stolečků, velké snídaně a krásné prostředí se sympatickými slečnami. Pak jsem se ale dlouho do Café Jen dlouho nedostala, což se změnilo až nedávno, kdy jsem Šárce, která bydlí kousek od kavárny, hlídala pejska. Domluvila jsem se s mojí kavárenskou holkou Verčou a společně jsme vyrazily. Měly jsem jeden z jejích víkendových brunchů, což byly míchaná vajíčka, jejich DOKONALÁ žemlovka, chleba s pažitkovou pomazánkou a salátkem. Za mě je to naprosto dokonalá kombinace a byla jsem naprosto spokojená. Ještě jsme si k tomu daly cappuccino a já pomerančový fresh. Byla jsem pak přecpaná do odpoledna, a protože jsme se šly ještě projít, tak to byl super dopoledne. U Café Jen ale doporučuji udělat rezervaci, které ale dělají jen na 9 hodinu, kdy otvírají. Pak už musíte doufat, že budete mít štěstí a sednete si.

Cappuccino: 55 Kč

Pomerančový fresh: 65 Kč

Víkendová vajíčka: 160 Kč

 

Kafé Francin

Letná je, co se kaváren týče, další must have. Jednou bych chtěla udělat článek, kde projdu všechny kavárny a napíšu o tom, tak dejte vědět, zda byste o to měli zájem. Jednou z těch, který mám odškrtnutý, je Kafé Francin, kam jsem klasicky vyrazila s Verunkou. Za mě je to super místo, kde jsme měly míchaná vajíčka, salátek, domácí chleba s máslem, šunkou a dvěma druhy sýrů. Sice to nebylo tak super jako v Café Jen, ale určitě doporučuji. Přemýšlím, jestli bych se tam vrátila, ale pokud půjdete okolo, rozhodně se vám tam líbit bude. Jen opět doporučuji rezervaci, sice je to větší místo než Jen, ale v sobotu dopoledne tam bylo docela nacpáno.


Kavárna, co hledá jméno

Psát o téhle kavárně a říkat vám, jak jsou jejich vejce Benedikt skvělý, je jako házet hrách na zeď. Protože to prostě všichni. Ale Baruš je ostuda a jejich skvělou snídani měla až teď. Ale vzhledem k tomu, že nejsem moc velký fanda uzenin, tak jsem si nedala Benedikt, který je se slaninou, ale vejce Florentin, které je se špenátem. A musím říct, že to byly ty nejlepší vejce Florentin, který jsem, kdy měla. Nahoře bylo vaječné suflé z bílku, pak holandská omáčka, špenát a vevnitř bílku je tekutý žloutek. Jestli přemýšlíte, kam jít na skvělé vejce, tak sem. A pokud přijdete brzo, třeba okolo deváté ráno jako já, nemusíte se stresovat s tím, že si nesednete, protože míst tam bylo ještě docela dost.

Cappuccino: 65 Kč

Vejce Florentine soufflé se špenátem: 155 Kč

Spell Coffee

V poslední době zjištuji, že pražské hlavní nádraží má hned několik nevýhod. Kromě děsivého a leckdy až odporného parku zde není místo, kam si sednout na kafe a dortík a počkat zde do odjezdu vlaku. Zjišťujeme to s mamkou, když s ní čekám na vlak. Takže to uděláme tak, že si koupíme kafe a jdeme si sednout na nástupiště, což není úplně komfortní. Nedávno jsem ale objevila díky Verče Tázlerová aka Stylish Coffee Spell Coffee. Možná někdo zná stejnojmenné kadeřnictví, které je shodou okolností hned vedle. Spell se nachází v Jindřišské, kousek od tramvají a kousek od Hlaváku a je to super místo nejen na kafe s kámoškou, ale i na práci. Já tam šla před odjezdem do Brna pracovat a byla jsem naprosto spokojená. Měly nejen super kafe, ale i domácí malinovou limonádu. Sušenku, kteoru jsem si dávala, byla na mně až moc moučná a málo vláčná. Škoda jen že co se výběru dezertů, úplně jich tam moc neměly. Na zabití času je to ale super místo.

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět