Praha/ TIPY NA KAVÁRNY

Podzimní dovolenkové kavárny

Dovolená mi svědčí (ne už tolik mojí peněžence). Mám totiž konečně čas a klid na objevování kaváren a vychutnávání si kafíčka, snídaní a dortů sama s knížkou či s kamarádkou. Nedávno jsem koukala na video od Markét Frank, kde říkala, že na podzim je chození do kaváren skvělé a já s tím musím souhlasit. Tudíž mám pro vás další kavárenský článek, plný skvělých dobrot.

Kavárna Cocovanka – Malostranská

Místo, který jsem chtěla navštívit už několik měsíců. Vždycky jsem okolo téhle roztomilé kavárny chodila a říkala si, že se sem musím jednou vypravit. A pak jsme se s kamarádkou procházely Prahou a měly chuť na svařák. Tak říkám, že můžeme do Cocovanky, že jsme kousek. A tahle kavárna, to je zázrak. Pár stolečků, celé v takovém příjemném boho stylu, kde jsou stoly udělané ze starých okenic a křesla v podobě starých takových těch od babiček. A najednou u okna palma, která se tam neskutečně hodí. Daly jsme si skvělý svařák a já neodolala štrůdlu s oříšky a rozinkami. Na výběr měly ještě bábovku. Úplně jednoduché, ale báječné dobroty, které miluji a člověk ke štěstí víc nepotřebuje. A meníčko je napsané ručně v sešitě, takže to vypadá jako deník. Sem prostě musíte! Já už se těším na příští návštěvu, kdy přijdu s knížkou, sednu si do křesla a jen tak budu..

Svařené víno: 85 Kč

Štrůdl: 49 Kč

Marthy’s Kitchen – Vinohrady

V této kavárně jsem byla už několikrát a jsem z ní trcohu rozpačitá. Jednou je to boží, podruhé nic moc. Minule jsem si tam dávala citronovou palačinku a byla boží a teď jsem tam zašla na snídani. Menu mají opravdu bohaté a já nevěděla, co dřív si vybrat. Zvolila jsem svoje nejoblíbenější combo a to vejce Benedict s lososem. A bohužel, vajíčka byla trochu studená a z toho druhého se žloutek skoro ani nevylil. Holandská omáčka super, ale za mě nejúžasnější tyto vejce zůstávají v Kavárně, co hledá jméno. Tyhle za tu cenu prostě takový průměr. K tomu jsem si dala cappuccino, které bylo celkem okej, ale trochu mě překvapilo, že v takové kavárně nemají cukr v cukřence, ale přinesou vám ho v sáčku. Skoro jak někde na benzínce. Pak jsem ochutnala ještě francouzský toas s jahodami, banánem a zakysankou a jako dobrý, ale na zadek sem si z toho nesedla. Bohužel zázvorový čaj neměl se zázvorovým čajem nic společného a bylo to spíš obaravená voda. Na téhle kavárně je nádherný její design, protože je to takový francouzský styl, ale nějak odvařená z ní prostě nejsem.

Zázvorový čaj: 60 Kč

Cappuccino: 45 kč

Francouzský toast: 95 Kč

Vejce Benedict s lososem: 155 Kč

Spižírna 1902 – Vinohrady 

Vinohrady jsou na skvělé kavárny prostě jako dělané. Ať jdete do jakékoliv, vždycky vám tam bude chutnat. A Spižírna je taková sázka na jistotu. My tam vyrazily s Markét na snídani/brunch a teda určitě nás to nezklamalo. Já si dala míchaná vajíčka se špenátem, máslem, chlebem a salátkem a bylo to skvělý. Možná by mi nevadilo vajíčka trochu přisolit, ale jinak super. Markét měla obrovský avochleba s vajíčkem a vypadala taky spokojeně. K tomu cappuccino a pomeračnový fresh. Spižírna je sázka na jistotu i co se koláčů týče a super je to tam i večer. Jen vína mají trošku dražší. Jo a určitě doporučuju udělat rezervaci, ráno bychom si bez ní určitě nesedly.

Míchaná vajíčka se španátem: 150 Kč

Pomerančový fresh 0.2 dcl 60 Kč

Capppuccino: 55 Kč

Coffee Corner Bakery  – Vinohrady 

Jestli můj blog už nějakou dobu sledujete, tak víte, že o Coffee Corner Bakery jsem už dříve mluvila. A proč tedy je v tipech na kavárny znova? Jednoduše proto, že si myslím, že tahle kavárna tu dvakrát být prostě musí. V době, kdy jsem v ní byla poprvé, jsem tam skočila jen na dort a kafe, tentokrát jsem se tam s Janičkou vydaly na pozdní snídani neboli brunch. Bylo to v neděli, lehce okolo poledne a musím teda říct, že tam bylo úplně našlapáno. Počkaly jsme si asi 5 minut na volný stůl, a i když obsluha lítala sem a tam, docela jsem si na jídlo počkaly. Nutno říct, že nám to nevadilo. Neodolaly jsme jejich skvělému svařáku a já si k snídani vybrala Vejce Benedict s uzeným lososem. Bylo k tomu ještě avokádo, které ale nemusím a nebyl problém mi to přinést bez toho. Musím říct, že už jsem docela profík, co se Vejce Benedict týče, protože jsem jich ochutnala už tolik, že mám docela srovnání. A za mě vítězí zatím to v Kavárně, co hledá jméno a v Breakfest clubu v Amsterdamu. Tyhle ale také určitě nebyla špatná, jen bych příště brala trochu teplejší holandskou omáčku. Co bylo ale skvělý byl cupcake Marlenka, který byl tak akorát sladký a krému tam bylo opravdu bohatě. A ten svařák taky doporučuju. Celkově doporučuju sem chodit různě v sezónách, protože v kavárně zde pracují i co se týče sezónních surovin. Sice jsem tam za tuhle srandu nechala skoro pětikilo, ale jednou za čas mi to vůbec nevadí.

Cupcake Marlenka: 65 Kč

Vejce Benedict s uzeným lososem: 235 Kč

Svařák: 75 Kč

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět