RECEPTY/ Vánoce

#Blogmas 4 Crinkles

Jak jsem slíbila, tak i během blogmas najdete recepty na cukroví. Tentokrát to není úplně cukroví, ale skvělé vánoční sušenky. Crinkles jsem chtěla udělat už hrozně moc dlouho a letos jsem se k tomu konečně dostala. Jak na ty nejlepší čokoládové sušenky, které si klidně můžete dát i během roku, vám poradím právě dneska.

Crinkles jsou neskutečně křehké, jemné a chutné sušenky, které jsou hotové za pár minut. A věřte, že s nimi uděláte tolik parády, že vás to už překvapí. A vzhledem k tomu, že tam není žádná výrazná vánoční chuť, tak si je klidně můžete udělat i během roku. Těsto totiž můžete mít připravené v lednici nebo mrazáku. Já donesla crinkles, které přezdívám jako čokoládové sušenky, do práce a musím říct, že se setkaly s nadšením. Myslím, že jejich hlavní devízou je fakt, že jsou uvnitř krásně vláčné, ale zároveň křupavé. Je mi úplně jasné, že jsem je letos nedělala naposledy.

 

Porce: 22 kousků
Doba přípravy: 30 minut + noc na odložení Doba vaření: 12 minut

Ingredience

  • 150 gramů hladké mouky
  • 50 gramů kakaa
  • špetka soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 190 gramů krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 60 gramů rozpuštěného másla
  • hrs čokolády nasekané na kousíčky
  • moučkový cukr na obalení

Postup

1

1. Do mísy od robotu prosejte mouky, prášek do pečiva, sůl, skořici a cukr. Promíchejte a přidejte vejce, vychladlé rozpuštěné máslo a hrst čokolády nakrájené na kousky. Zpracujte pomocí robotu a vlastních rukou v kompaktní těsto, které se trochu lepší. Zabalte jej do fólie a dejte do lednice. Já ho tam nechala přes noc, takže klidně udělejte to samé. Jinak ale alepsoň na dvě hodiny.

2

2. Troubu předehřejte na 190° a plech vyložte pečícím papírem. Těsto vyndejte, do misky dejte moučkový cukr a z těsta tvořte malé kuličky, které následně obalíte v cukru. Opatrně přemístěte na pekáč a pečte cca 12 minut. Nahoře budou sušenky hezky křupavé, ale uvnitř vláčné.

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět