Vánoce

#Blogmas 10 Soutěž o dva balíčky čajů a koření Sonnentor

Na tenhle článek jsem se těšila od začátku Blogmas. Je to totiž první soutěž, co u mě na blogu byla. A navíc je to s firmou Sonnentor, se kterou spolupracuji už nějaký ten pátek a na kterou nedám dopustit. Vyhrát můžete dva krásné balíčky plné úžasných vánočně-zimních čajů a možnost vyrazit na Bylinkobranní, kde se dozvíte, jak se vyrábí právě čaje nebo koření.

Sonnentor je rakouská firma, ale od devadesátých let je k dostání i v České republice. Sídlí v Čejkovicích, cca hodinku od Brna uprostřed přírody, krásných kopců a skvělého vína. Všechny bylinky se sice nepěstují v okolí firmy, ale všechny jsou z Česka. Sonnentor spolupracuje s mnoha malými, ale ověřenými farmáři, kteří jim všechny plodiny dodávají. Firma tyhle malé pěstitele podporuje a svým zákazníkům dodává ty nejlepší čaje a koření. Během Bylinkobranní si vyzkoušíte, jak to vypadá, když se do čajů přidává měsíček. Zkusíte si sesbírat tuhle kytičku, uvidíte, jak se suší a jak se následně zpracovává nejen on, ale i spousta dalších bylinek. A den zakončíte v Brně ve vegatariánské restauraci.

My jsme s Verunkou na Bylinkobranní loni v červenci byly a bylo to naprosto skvělé. Dorazily jsme večer předtím do Brna a druhý den jsem na autobusovém nádraží čekaly na bus, který pro nás připravil právě Sonnentor a společně se všemi účastníky jsme vyrazili do Čejkovic. Nejprve jsem na poli kousek od místa firmy sbírali právě měsíček a musím říct, že to byl nejlepší relax, který jsem zažila. Přemýšlela jsem jen nad tím, který kvítek je nejrozkvětlejší a který musím sesbírat. Pak jsme si ukázali, jak se měsíček suší a nakonec jsem vyrazili do Bylinkového ráje v Čejkovicích a podívali se na celý proces výroby čajů a koření. Viděli jsme, jak to vypadá, když bylinky přijedou, jak se zpracovávají, jak z nich vznikají čaje a nakonec, jak se balí. Všechno je ruční práce a všechno dělají lidé s pomocí pár strojů. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací. Víte třeba že spousta čajů je chemicky dobarvována? Protože třeba malinový čaj nikdy nemůže mít přírodně růžově- červenou barvu, protože maliník, ze kterého se malinový čaj vyrábí není barevný a navíc tak výrazně nevoní. Musím říct, že od té doby nepiju skoro žádný jiný čaj než od Sonnentoru. Ano, cena je sice vyšší, ale z čajů budete mít úplně jiný zážitek.

Tohle jsou jediné dvě fotky, co ze sbírání mám 😀

Tomu se říká štěstí :))

Po prohlídce jsme měli ještě možnost nakoupit si nějaké dobroty z obchůdku, na které jsme měli i slevu. Večer jsme ukončili ve vegatariánské restauraci v Brně a byli příjemně unavené. My s Verunkou jsme jely už do Prahy, ale tenhle výlet byl opravdu skvělý a všem vám ho moc doporučuju.

Co všechno můžete vyhrát? 

Ve hře jsou dva balíčky. V obou dvou najdete dva vstupy na zážitkovou exkurzi. A dvě balení skvělých čajů. V jednom najdete jejich Adventní sadu s 24 čaji, poznávací čajovou sadu Umění si vybrat s 14 sáčky a směs koření Pečeme cukroví, kde je pět druhů kořenících směsí. V druhém najdete čajovou sadu Skořicový zázrak, poznávací sadu Umění si vybrat a směs koření Pečeme cukroví. Všechny tyhle věci používám a jsou opravdu skvělé. Myslím, že je to úžasný dárek, ale i příležitost strávit s někým, koho máte rádi, skvělé chvíle. Soutěž probíhá u mě na Instagramu a soutěžit zde můžete do pondělí 16. prosince. Hned druhý den vyberu vítěze a pošlu vám balíček, ať vám může dorazit ještě do Vánoc.

Přeju hodně štěstí! 

 

Tuhle super sadu můžete vyhrát!

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět