RECEPTY/ Sezóna

Panna Cotta s borůvkami

K létu rozhodně patří nějaké lehké a svěží dezerty. A panna cotta splňuje naštěstí oboje. Nejlepší k ní je ovoce, které si nasbírátou rovnou na zahradě. A v době čerstvých borůvek či malin je to prostě dezert snů.

Možná jste si zvykli, že vám v tomhle odstavci tak nějak shrnu ve zkratce své poslední dny. Pravda je taková, že se toho děje opravdu dost a na blog už nezbývá tolik času. Hlavně na tu přípravu než jde recept ven. Připravit ho tak, abych si s ním byla stoprocentně jistá a mohl jít ven, nafotit ho, pak napsat článek. Zkrátka není to věc, která se dá sfouknout za pár hodin. Teda dá, ale to není zkrátka můj styl. Tentokrát tak pro vás mám recept ještě z původního blogu, ale recept, který miluji a nedám na něj dopustit. Skvělou a hlavně jednoduchou a všemi milovanou panna cottu.

 

Porce: 3 porce
Doba přípravy: 30 minut plus tuhnutí

Ingredience

  • 400 gramů 33% smetany
  • vanilkový lusk
  • 130 gramů cukru moučkového
  • 3 plátky želatiny
  • +150 gramů ovoce

Postup

1

Jako první začněte pracovat s želatinou, kterou namočíte do studené vody. Mezitím si zahřejte smetanu na cca 80 stupňů, hlavně se nesmí začít vařit! Přimíchejte ještě seminka z jednoho vanilkového lusku, cukr a odstavte. Nechte trochu schladnout a přidejte okapanou a vyždímanou želatinu. Vše vymíchejte do hladka, hlavně nesmí být ve směsi hrudky. Následně přelijte do připravených formiček a nechte schladnout v lednici, nejméně tři hodiny. Ideální je to ale přes noc.

2

Mezitím si vytvořte jednoduchou ovocnou kašičku. Vybrané ovoce, v mém případě borůvky, rozdrťte vidličkou v misce a poté propasírujte přes sítko, abyste se zbavily slupky, které borůvky mají. Podle chuti můžete přidat i cukr a důkladně zamíchejte. Nalijte opatrně na ztuhlou směs a opět nechte zatuhnout.

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět