RECEPTY/ Sezóna

Jablečná bábovka s čokoládou a hruškou

Máte bábovku? A mohla bych ji vidět? Bábovky prostě miluji a musím říct, že se vůbec nedivím, že jsou tak oblíbené. A navíc, když ji dělám ve formě od firmy Nordic Ware  je to jedna radost. A tahle kráska, která přímo volá podzimem, je toho jasným důkezem.

Recept na tuto bábovkovou krásku vznikl ve spolupráci s eshopem DenisHenry.cz, ze kterého se mi ozvali, zda bych si nevybrala u nich nějaký kuchyňský doplněk. A jakmile jsou zjistila, že mají boží formy od Nordic Ware, neodolala jsem a vybrala si tu s názvem lotus. Musím říct, že mě zaujala na první pohled a vůbec mi nevadí, že je trochu menší. Je totiž ideální pro někoho, kdo třeba peče pro méně lidí. Není to pro mě první NordicWare forma, už doma jednu mám a miluji je. Sice jsou trochu těžší, ale nikdy jsem neměla problém s jejich vyklapováním. Základ je samozřejmě formu dobře vymazat, ale pak to jde ven jedna radost. Tyhle formy mohu opravdu jen a jen doporučit, navíc díky svému vzhledu vám vznikne opravdu krásný kousek, který bude dělat na stole jednu radost.

Doba přípravy: 20 minut Doba vaření: 40 minut

Ingredience

  • Suroviny na bábovku:
  • 150 gramů nastrouhaných jablek (cca 1 větší jablko)
  • 50 gramů nastrouhané hrušky (cca čtvrtka hrušky)
  • 110 gramů hladké mouky
  • 50 gramů krupicového cukru
  • 3 lžičky mleté skořice
  • špetka mleté vanilky
  • špetka soli
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • čokoládové pecičky

Postup

1

Formu vymažte máslem nebo vylijte olejem a troubu předehřejte na cca 180°C. V jedné míse smíchejte nahrubo nastrouhaná jablka a hrušku, přidejte vejce, skořici, vanilku a lžičku javorového syrupu. V druhé míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl a promíchejte. Opatrně k této směsi přidejte jablečnou směs a promíchejte v hladké těsto. Přisypte čokoládové pecičky a opět promíchejte.

2

Směs nalijte opatrně do bábovky a dejte péct na zhruba 30 minut. Upečenou bábovku poznáte díky zlatavé barvě a tím, že když do ní zapíchnete špejli, nic se vám na ní nepřilepí. Tuhle krásku můžete mít za hodinku od vkročení do kuchyně na stole.

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět