Máte bábovku? A mohla bych ji vidět? Bábovky prostě miluji a musím říct, že se vůbec nedivím, že jsou tak oblíbené. A navíc, když ji dělám ve formě od firmy Nordic Ware je to jedna radost. A tahle kráska, která přímo volá podzimem, je toho jasným důkezem.
Recept na tuto bábovkovou krásku vznikl ve spolupráci s eshopem DenisHenry.cz, ze kterého se mi ozvali, zda bych si nevybrala u nich nějaký kuchyňský doplněk. A jakmile jsou zjistila, že mají boží formy od Nordic Ware, neodolala jsem a vybrala si tu s názvem lotus. Musím říct, že mě zaujala na první pohled a vůbec mi nevadí, že je trochu menší. Je totiž ideální pro někoho, kdo třeba peče pro méně lidí. Není to pro mě první NordicWare forma, už doma jednu mám a miluji je. Sice jsou trochu těžší, ale nikdy jsem neměla problém s jejich vyklapováním. Základ je samozřejmě formu dobře vymazat, ale pak to jde ven jedna radost. Tyhle formy mohu opravdu jen a jen doporučit, navíc díky svému vzhledu vám vznikne opravdu krásný kousek, který bude dělat na stole jednu radost.
Ingredience
- Suroviny na bábovku:
- 150 gramů nastrouhaných jablek (cca 1 větší jablko)
- 50 gramů nastrouhané hrušky (cca čtvrtka hrušky)
- 110 gramů hladké mouky
- 50 gramů krupicového cukru
- 3 lžičky mleté skořice
- špetka mleté vanilky
- špetka soli
- 1 lžička javorového sirupu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 vejce
- čokoládové pecičky
Postup
Formu vymažte máslem nebo vylijte olejem a troubu předehřejte na cca 180°C. V jedné míse smíchejte nahrubo nastrouhaná jablka a hrušku, přidejte vejce, skořici, vanilku a lžičku javorového syrupu. V druhé míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl a promíchejte. Opatrně k této směsi přidejte jablečnou směs a promíchejte v hladké těsto. Přisypte čokoládové pecičky a opět promíchejte.
Směs nalijte opatrně do bábovky a dejte péct na zhruba 30 minut. Upečenou bábovku poznáte díky zlatavé barvě a tím, že když do ní zapíchnete špejli, nic se vám na ní nepřilepí. Tuhle krásku můžete mít za hodinku od vkročení do kuchyně na stole.
Bez komentářů