CO SE DĚJE?

Kudrny jako z partesu aneb jak se starám o svoje vlasy na cestách

Jestli se mi v loňském roce něco dařilo, tak to bylo cestování. Barcelona, Salzburk, Stockholm, Porto, Santiago, Berlín a Norimberk. Na některých cestách, jako bylo třeba Santiago, jsem to, jak vypadám moc neřešila, ale většinou mi samozřejmě záleží na to, aby mi to slušelo. A teď k tomu všemu mám jednoho super pomocníka, který mi přišel díky spolupráci s holime.cz

Téma já a moje vlasy je pro mě poslední rok a půl, co je mám prodloužené, extrémně důležité. Díky tomu, že jich mám dlouhé mě baví si je více upravovat. Samozřejmě s jejich úpravou strávím více času, ale musím říct, že mě to většinou i dost baví. Nejvíce jsem si zamilovala vlny, které se snažím dělat co nejčastěji. Nejenže mě baví, ale navíc si myslím, že my i sluší a do toho mi většinou vydrží docela v pohodě i do druhého dne.

Když mi na konci loňského roku přišla nabídka se stránkou holime.cz, přemýšlela jsem, jak bych to já na svém jídlo/cestovatelském blogu mohla využít. Nenajdete tam totiž jen věci na holení, jak název napovídá, ale i spoustu věcí na úpravu vlasů či kosmetiku na tělo i obličej. Pak mi došlo, že i na cestách chci, aby mi to slušelo a vypadala jsem dobře. A jak jsem řekla, vzhledem k tomu, že mi vlny vydrží i do druhého dne, je to tak ideální. Proto jsem na nabídku kývla a vybrala si horkovzdušný kartáč, jehož využívám ráda i doma. Jeho ovládání je jednoduché jako facka. Používám ho na mokré vlasy, které dostatečně vysuším ručníkem a poté používám. Kartáč vám vlasy i trochu narovná, případně se vlasy dají i lehce navlnit. Za chvilku tedy vlasy máte suché a i fajn upravené. Vlny můžete více dodělat kulmou, pokud chcete mít takové ty prstýnky a nebo nechat volně. A na konci samozřejmě nezapomenout nalakovat, jinak vám to spadne hned dolů.

No a bez čeho bych se na cestách rozhodně neobešla jsou i suché šampony. A i ty na holime.cz najdete. Mojí stálicí jsou suché šampony od Batiste; doma využívám plnou verzi, ale na cestách mám přeci jen raději menší balení. Bez sucháče už ostatně nikam nejedu a přihazuji ho do kabelky či tašky, i když jedu třeba jen na dva dny. Batiste má navíc spoustu vůní a druhů, takže si vybere opravdu každý. Jak říkám, to že člověk cestuje a to, že cestuje i třeba někam do hor nebo na túru, ještě neznamená, že tam člověk musí vypadat jako bezdomovec. Ba právě naopak, důležité je, aby se člověk cítil dobře. A já to mám tak, že když se sama sobě líbím a líbí se mi to, jak jsem namalovaná nebo mám upravené vlasy, mám hned lepší den a náladu.

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět