Je to šok, ale pořád ještě peču. Sice jsem za poslední půl rok skoro nestíhala péct skoro vůbec, pomalu se k tomu vracím. A miluji to pořád stejně, akorát den má jen 24 hodin, do kterého musíte vměstnat práci, koníčky, spánek a další „zbytečnosti“. Ale všechno se dá napravit a já mám pro vás tentokrát skvělý recept na malinové muffinky.
Pamatuji si, že byly doby, kdy byly muffiny a cupcakes strašně trendy. Pak je vystřídaly nejrůznější dorty a složité dezerty a muffiny a cupcake šly trochu stranou, což mi přijde jako obrovská škoda. Ale jedná se o hrozně moc jednoduché dobroty, kde většinou jen smícháte dané suroviny a uděláte s nimi pořádnou parádu. Tyhle jsou skvělé v tom, že jsou ozvláštněné drobenkou a podmáslím, díky kterému vydrží déle šťavnaté.
Ingredience
- Suroviny na těsto:
- 113 gramů hladké mouky
- 75 gramů mandlové mouky
- špetka soli
- 90 gramů cukru
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté vanilky
- 1 vejce
- 90 ml podmáslí
- 50 ml rostlinného oleje
- +125 gramů malin
- Suroviny na drobenku
- 20 gramů rozměklého másla
- 1 lžíce cukru
- 38 gramů hladké mouky
Postup
Troubu si předehřejte na 180°C. V míse si smíchejte všechny suché suroviny - obě mouky, sůl, kypřící prášek, vanilku, zázvor a cukr. Promíchejte a přijdete vejce, podmáslí a olej. Opět promíchejte a přidejte do těsta rozpůlené maliny a opatrně promíchejte.
V misce si smíchejte máslo, cukru a mouku na drobenku. Promněte všechny suroviny spolu, aby se vytvořila drobenka. Do formy na muffiny dejte muffinové košíčky a vždy jednu lžíci těsta. Posypte drobenkou a dejte péct na cca 20 minut. Propíchněte ještě předtím špejlí, ať zjistíte, zda jsou muffiny hotové.
Bez komentářů