Česká republika/ CESTOVÁNÍ

Objevit.. Brno volume 2 aneb návštěva v Čejkovicích

Moje první brněnské ráno a dneska mě čekal další super příjemný den. Hlavně schůzka v Sonnentoru, kam jsem se vydala skoro po roce a kam jsem se děsně těšila. A samozřejmě další skvělé kavárny.
Ráno jsem byteček opustila už okolo osmé ráno, protože po deváté mi jel bus do Čejkovic, kde Sonnentor sídlí. Chtěla jsem ale ještě ochutnat ty skvělé vafle, na které jsem koukala včera v Kafeci Brněnském. Navíc to byla kavárna kousek od mého bytu a měli už od osmi. Bohužel mi ale bylo řečeno, že kuchyň má zavřeno a pracují na novém menu. Za vděk jsem vzala alespoň pomerančovým džusem (39 Kč), lattém (65 Kč) a chlebem s vajíčkovou pomázankou, který mi zahnal první ranní hlad. Pak už jsem se vydala na bus a ještě že jsem měla čas, protože správné nástupiště jsem hledala dalších 15 minut a bez jedné ochotné paní bych tam asi lítala ještě teď.

V buse jsem strávila něco přes hodinku a půl, zvládla jsem přestup a s pomocí navigace jsem se dostala až k Sonnentoru. Musím říct, že jsem místo poznala hlavně podle čichu, protože to tam nádherně voní. Přímo v jejich krásné kavárně jsem se potkala s Terkou, která mi ukázala super obchůdek, kde jsem pak strávila další půl hodinu, domluvili jsme se na spolupráci a na brzkém výletě, který čeká mě a mojí Verunku. Hrozně se na to všechno těším a nemůžu se dočkat až na tom všem začnu pracovat. Ze Sonnentoru jsem si odvezla i několik věcí a líbí se mi na nich, že sdružují malé farmáře a pěstitele bylinek a prodávají je pod svým jménem. Všechno je tedy super přírodní, včetně obalů, které jsou reciklovatelné. Navíc bylinky i sami pěstují, ale o tom všem vám napíšu až po Bylinkobranní, které je 17. července.

Kafec Brněnský

Sonnentor

Sonnentor

Sonnentor

 

Ze Sonnentoru jsem se vrátila zpět do Brna a měla jsem zhruba dvě hodiny. Potkala jsem se ještě s Kačkou z Miluji svůj život a Marťou z Mamma Chef a jejím Mikínkem ve studentské kavárně Café Atlas. Hodila jsem do sebe vegetariánské rizoto a malinovku a vyrazila na poslední obhlídku Brna. Moje úplně poslední návštěva byla u Mlsné holky, která měla konečně otevřeno. S sebou jsem si vzala dva obří donuty; jeden byl s lesními plody a pistáciemi, druhý se slaným karamelem (49 Kč/ 1ks) a latté a hurá na vlak do Prahy. Musím se přiznat, že ten s lesními plody jsem spucla ještě večer, protože byl fakt skvělý, ale ten se slaným karamelem mě moc nezaujal. Každopádně ráno přišel hodně vhod.

Sonnentor

Sonnentor

Mlsná holka

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět