Praha/ TIPY NA KAVÁRNY

Zimní toulky kavárnami

Tenhle typ článku nevyšel už hrozně dlouho a je to škoda. Chození po kavárnách miluji, ale často na to nebyl čas. V poslední době se to snažím napravit a tady je seznam mých milovaných kaváren.

SmetanaQ Café & Bistro

Když jsem mojí kamarádce Irče řekla ať vybere nějakou kavárnu, věděla jsem, že budu nadmíru spokojená. A byla jsem. Irča mi dala na výběr ze tří kaváren a já vybrala tu u Vltavy s výhledem na Pražský hrad na Smetanově nábřeží. Kavárna je opravdu obrovská a můžete si vybrat ze sezení vevnitř, v chodbičce či venku na terase, kde je příjemný chládek, což je během babího léta docela příjemné. Jednou se nám ale sezení venku vymstilo, protože nás dvacet minut nikdo neobsloužil, tak jsme se zvedli a odešli. Pak jsem dala kavárně zase šanci a jsem moc spokojená. Mají skvělý kafe, dobré dortíky, které jsou sice dražší, ale obrovské a navíc mi vyhovuje lokalita.

Nedávno jsme tam s Jančou ochutnaly i snídaně. Obě jsme si vybraly míchaná vajíčka s lososem, ke kterému měly salátek a  skvělý chleba. Za poměrně dobrou cenu dostanete v centru města s výhledem na Hradčany super snídani a moc dobrý kafe. Doporučuji dělat rezervace, my  měly hodně velké štěstí.

Vafle s jablky a šlehačkou: 135 Kč

Ice Tea: 55 Kč

Cappuccino: 59 Kč

Míchaná vejce s lososem: 165 Kč


EMA espresso bar

EMA je moje láska. Mám to tam strašně ráda, ale je pravda, že co se sedacích míst moc slavné to tam není. Já si teda skoro vždycky sedla, ale je to spíš na rychlé vypití kafe, snědení dortíku a zase vyrazit. S kámoškou si tam moc nepokecáte. Každopádně lokalita u Masarykova nádraží je skvělá a ještě, že tam moc nejsem, jinak bychom chodila furt. Každopádně EMA nikdy nezklame, ať co se kafe, obsluhy nebo jídla týče.

Cappuccino: 59 Kč

 

Mezi srnky

Jestli něco taky nezklame, tak jsou to Mezi srnky. Na téhle kavárně mi nejvíce vyhovuje to, že mají otevřeno už od 7.30, takže na ranní snídaně je to úplně ideální. Mezi srnky umí dokonalé snídaně, ale jestli plánujete jít na pozdější hodinu, udělejte si rezervaci. Já ji dělám vždycky a vzhledem k tomu, že kavárna nepatří mezi největší, tak i v osm ráno byla už úplně plná. Snídaně mění poměrně často, záleží, co mají za suroviny, ale míchaná vajíčka s lanýžovým krémem mají skoro pořád. Ty doporučuji a do jejich chlebu se prostě zamilujete.

Míchaná vajíčka s lanýžovým olejem: 110 Kč

Čaj zázvorový: 70 Kč

Tvoje máma

S Verčou se snažíme chodit do pro nás nových kaváren. Tvoje máma navrhla Verča a je to taková ta typická vršovická kavárna. Malá, roztomilá, skvělá káva a jídlo, ale bez rezervačky si zde nesednete. My tam vyrazily s Verčou na jednu předvánoční brunch. Já jsem byla po vánočním večírku, takže jsem kafe raději nezkoušela, ale Verča říkala, že mají skvělé. Já vzala za vděk velkou snídaní, kde byla vánočka, jogurt s granolou a ovocem, dva toasty se šunkou a sýrem a opečený chleba s pažitkovou pomazánkou. K pití jsem si dala horký mošt, který byl naprosto skvělý a ke konci už tam byl i cítit zázvor, což bylo fajn, jelikož se pořád necítím nejlépe. Mátový čaj mi také udělal dobře a rozhodně vím, že do kavárny zase brzo vyrazím.

Velká snídaně: 135 Kč

Horký mošt: 60 Kč

Čaj mátový: 55 Kč

 

foto by Verunka <3

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět