Musím říct, že v tohle období je takové nějaké. Cestovací plány teprve tvořím a v kuchyni se toho taky moc neděje. Nebo jo? Trhanec je neskutečně rychlý, jednoduchý a moc surovin k němu nepotřebujete.
Znáte to, když před víkendem přemýšlíte, co upečete jako sobotní moučník? Já to mám takhle dost často (místo pátku to ale řeším už třeba v úterý). Nedávno jsem přemýšlela nad tím, co pro vás nového nachystám a myšlenky mě zavedly k trhanci, který jsem už dlouho chtěla vyzkoušet. Skvělé je, že k němu potřebujete celkem základní ingredience, kromě rumu, který ale mě zbyl ještě z Vánoc. A rozinky můžete klidně nahradit něčím jiným, já si ale se sušeným ovocem moc netykám, takže za mě rozinky úplně v pohodě.
1. Nejprve do rendlíku dejte rum a zasypte rozinky. Nechte na mírném plameni zahřát a vypněte jakmile rum začne bublat. Rozinky nechte naložené, aby nasakly rumem. 2.Odělené žloutky smíchejte s mlékem, rozšlehejte a přidejte cukr a vanilkové aroma. Smíchejte s moukou a práškem do pečiva. Našlehejte si bílky. Nemusí to být úplně tuhý sníh, takže se to dá zvládnout i ručně. Ale sníh by to určitě mělo alespoň připomínat. Sníh přidejte opatrně k těstu a opatrně zamíchejte. 3. Troubu rozehřejte na 170 °C. V rendílku si rozehřejte máslo a klidně ještě teplé přidejte k těstu. To opatrně přilejte do formy (nemusí být vymazaná) a posypte rozinky, klidně do těsta nalijte si zbytek rumu. Dejte péct na cca 15 minut až se zatáhne spodek trhance. Poté ho vidličkou potrhejte a dejte péct ještě na cca 10-15 minut, dokud není zlatavý. Na závěr ještě posypte moučkovým cukrem. Trhanec s rozinkami
Ingredience
Postup








Bez komentářů