Praha/ TIPY NA KAVÁRNY

Zimní kavárenské toulky

Leden byl pro mě ve znamení snídaní a dlouhých povídání s kamarádkami. Nechybělo u toho samozřejmě dobré kafe a skvělé jídlo. V lednu jsem si neskutečně oblíbila kavárnu Typika, kousek od Náměstí Bratří Synků, kde je to naprosto skvělé. Už dlouho miluji Monolok a Cukrárnu Alchymistu, kde bych mohla být pořád. 

Monolok Café

Monolok je sázka na jistotu. I když mají plno a vy s sebou máte francouzského buldočka, vždycky vás usadí a vy zažijiete jednu z nejlepších snídaní. Takhle jsme to měly s Anet, když nás vypekly v jiné kavárně. Naštěstí jsme byly kousek od Monoloku, kde jsem si daly skvělá míchaná vajíčka a napůl ještě párečky s hořčicí a křenem. Jejich cappuccina jsem si rovnou dala dvojitou dávku a nevynechala jsem ani pomerančový fresh. Přestože to nebyla úplně levná snídaně, vydržela jsem s ní až do pozdního odpoledne a měla energie i na dlouhou mrazivou procházku. Jediné, co bych vytkla, je poměrně dlouhá čekací doba, ale myslím, že to bylo zapříčeněné tím, že v kavárně v tu dobu bylo úplně plno.

Cappuccino: 59 Kč

Míchaná vejce: 135 Kč

Pomerančový fresh: 75 Kč

Výběrové párky: 105 Kč

Typika Coffe

Jestli pro mě něco objev letošního roku je to zatím kavárna Typika. Ta se nachází u Náměstí Bratří Synků a založili ji ti samí lidé, co mají v Brně SKØG, který naprosto miluji a vždycky, když tam jedu, se v něm musím zastavit. A te´d konečně podobný koncept dorazil i do Prahy. Typika se pyšní jednoduchým designem, skvělou kávou a snad ještě lepším jídlem. Já tam byla už třikrát. Jednou s Verčou jen na kafe a dortíku, ale už jsem věděla, že tam musím i na snídaně. Na té první jsem si dala jejich lívance s ovocným přelivem a sezónním ovocem. U lívanců mě zaujaly, že byly z kukuřičné mouky, ale musím říct, že to byla naprosto obrovská porce. Když jsem šla do Typika pak s Verčou neodolala jsem zase omeletě s ovčím sýrem a salátkem a musím říct, že ta byla vážně dokonalá. Verča měla právě ty lívance a taky z nich byla nadšená.

Vaječná omeleta: 160 Kč

Cappuccino: 60 Kč

Lívance: 130 Kč

Dezert: 70 Kč

Coffee Corner Bakery

Další sázka na vinohradskou jistotu. Coffee Corner Bakery je ideální nejen na schůzky, ale i na posezení u knížky, jako jsem to udělala já. Dala jsem si Cappuiccino, jejich vynikající a poctivý svařák a double chocolate cake, který byl naprosto vynikají a i když to zní jako mega sladká bomba, byl sladký tak akorát. Seděla jsem tam s knížkou přes hodinu, nikdo mě nevyhodil a rozhodně jsem musím příště zajít na snídani, které vypadaly naprosto perfektně. Pozitivní je i super milá obsluha.

Cappuccino: 60 Kč

Double chocolate cake: 95 Kč

Svařené víno: 75 Kč

Cafefin

Dlouho jsem Cafefinu nepřišla na chuť a asi to nikdy nebude úplně moje topovka. Já totiž nejsem moc příznivce vietnamské kuchyni, na kterou je kavárna zaměřena. Ale musím říct, že kafe, víno i dortíky tu mají vynikající. S holkama jsme tam byly po zkoušení svatebních šatů a zatímco holky tu měly večeři, já si dala víno a skvělou malinovou buchtu, která byla vážně skvělá. O pár dní později jsme tam se Šárkou měly obří větrník, oříškovou tartaletku a kafe. To jsem si dokonce dala dvakrát. Větrník byl asi ten nejlepší, co jsem měla, i když větrník teda nepatří mezi moučníky, které se jí úplně skvěle 😀 a tartaletka byla oproti němu dost sladká, ale ten krém byl vážně skvělý. Za mě to ale určitě vyhrál větrník, který byl ale vážně obří. Takže doporučuji zajít, i když nejste příznivci Vietnamu a avokáda, jako já.

Větrník: 70 Kč

Tartaletka: 85 Kč

Cappuccino: 55 Kč

Cukrárna Alchymista

V cukrárně Alchymista jsem byla už poněkolikáté a vždycky z ní odcházím naprosto nadšená. Snad všechno tam mají naprosto boží; dezerty, kávu, víno, domácí limonády, svařák. Měla jsem tam toho už docela dost a poslední čokoládový dortík byl famózní. Nebyl tak přeslazený, ale krásně vláčný a hutný. K tomu růžové svařené víno a s Verunkou jsme byly šťastné. Tohle fakt doporučuji, ale jako asi všude, udělejte si rezervaci. Bez ní si totiž zejména tady fakt nesednete. Rozhodně ale vyzkoušejte jejich dorty, dlouho jsem neměla tak dobré.

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět