Česká republika/ CESTOVÁNÍ

Objevit.. Karlovy Vary aneb vynikající oplatky, klid v lese a zázračné prameny

Původně jsem si článek o našem výletu do Karlových Varů chtěla nechat na později a hodit vám nějaký recept. Jenže venku a tudíž i v mém bytě je tak nesnesitelně, že troubu musím nechat ještě spát. Všechno pečení se odkládá až na noc a to se zase blbě fotí. Proto pro vás mám další tip na výlet po České republice. Tentokrát jsou to Karlovy Vary, kam jsme vyrazila s Janičkou, Šárkou a Rejmi. A opět to stálo za to.

Karlovy Vary jsme s holkama plánovaly docela dlouho a nakonec padl termín na přelom května a června. Už sem vám o nich trochu psala v Photo diary za květen, ale říkala jsem si, že by si zasloužily samostatný článek. A tak je tady. S holkama jsme vyrazily ve čtvrtek ve 14 hodin a chtěly jsme zažít Vary bez turistů a návštěvníků filmového festivalu. Na ten se teda už roky chystám, ale vždycky se najdou lepší plány. A ani letošek nebude výjimkou, tak se těšte 🙂 Do Varů jsme vyrazily okolo druhé a teda dostaly jsme se tam až nějak před pátou, protože kolony jsou prostě i ve čtvrtek. Cesta busem byla celkově dost náročná, protože holky jí málem nestihly a pak jsme se mačkaly vzadu na pětce ještě s párečkem důchodců a hlavně s akční Rejmi.

Ubytování jsme měly vyřešené přes Janičku, jejíchž rodina má ve Varech hotel a teda musím říct, že byl skvělý. Je to teda Hotel Smetana Vyšehrad, který je kousíček od centra, ale v docházkové vzdálenosti a kousek zároveň i od přírody a místní rozhledny, kam jsme v pátek zamířily. My jsme měly připlacené i masáže a teda, stálo to za to. Nasmály jsme se u toho s holkama a zároveň máme vážně na co vzpomínat. My přijely ve čtvrtek skoro na večeři, na kterou jsme rovnou i zamířily. Ta je formou bufetu, tedy jen saláty a polévka a pak servírovaná jídla, ze kterých si vybíráte. A vařily vážně super, takže moc doporučuju.

Výhled na Vary

Karlovy Vary

Princezny <3

 

Karlovy Vary

<3

Pátek jsme se rozhodly věnovat přírodě a výletům po okolí Karlových Varů a samotnému městu. Vyrazily jsme na Rozhlednu Diana, která je zadarmo, ale naštěstí tam lidí moc nebylo. A protože my jsme netrefily správnou cestu, tak jsme se škrábaly nějakou šílenou lesní a vydrápaly jsme se skoro po čtyřech. Po posílení v podobě piva a vývaru jsme se vydaly ještě na Vyhlídku Karla IV., kde bylo o poznání méně lidí. Obě jsou od sebe kousek a od našeho hotelu to bylo cca 8 km, což je pohoda a stojí to za to. I když Karlovy Vary seshora nic moc, ale i tak to stojí za to. Jakmile jsme se vrátily zpět do civilizace, tedy do města, tak jsme samozřejmě nemohly opomenout návštěvy světoznámých léčivých pramenů. Nutno dodat, že jsme s sebou neměly žádnou sklenici na jejich ochutnání, tak jsme si slíbily, že se sem ještě vrátíme večer a to i se svou lahví. Co jsme ale nemohly vynechat, byly karlovarské oplatky. Doporučuji si koupit ve stánku teplé a sníst je rovnou. My měly citrón, mandlové, kokos a jablko se skořicí a za mě byla určitě nejlepší ta jablečná. Asi nejhorší byla ta citronová, ta byla děsně umělá.

<3

<3

Jeden z mnoha míst, kde jsou prameny

Oplatka musí být

I s neustále hladovou Rejmi

Po procházce městem, které je teda krásné, hlavně to centrum a celkem chápu, proč je filmový festival, který tedy právě začal, tak oblíbený. Vary mají prostě atmosféru a stojí to za to je vidět. A paradoxně tam ani není tolik ruských turistů, jak jsme se bály. Po procházce jsme zamířily do vyhlášené kavárny Republica, která se nachází v centru. Jediné mínus je objednávání na baru, protože když to nevychytáte, stojíte tam mega frontu. Já tam ale stačila do sebe hodit tři cappuccina, jednu malinovou limonádu a perník. Všechno bylo naprosto super, hlavně ten interiér. Seděly jsme tam s holkama asi dvě a půl hodiny a byla jsme fakt nadšené. Takže jestli něco vidět a ochutnat, tak v Republice. Vážně je to tam naprosto úžasný.

Republica Coffee doporučuju 🙂 <3

Modelky 😀 <3

Večer jsme po večeři šly na zmíněnou masáž, díky které jsem byla naprosto prokřupaná a večer se projít městem, konečně i s tou lahví. Ochutnaly jsme celkem asi sedm pramenů, přičemž nám dejme tomu, že chutnaly tak dva. Trochu nám to připomínalo krev, takže za mě to je sice zdravý, ale skoro nepoživatelný. Na drink doporučuju zajít do Grand Hotel Ambassador, kde mají i bar a je to tam docela příjmený. Jen nám řekli, že spoustu drinků z menu nedělají, takže než jsme něco vybrali, docela to trvalo.

Ráno jsme už zašly jen na snídani, holky na další vtipnou masáž  a byl čas vyrazit zas do Prahy. Docela nás to mrzelo, protože tam v sobotu byl food festival, ale nedalo se nic dělat. Každopádně Karlovy Vary určitě doporučuji, je to moc hezké město s atmosférou.

Snídaně královen

Noční Vary

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět