CESTOVÁNÍ/ Itálie

Objevit.. Řím, část II. aneb výlet k moři, 150 druhů zmrzlin a skvělé mušle

Je to už více než měsíc, co jsem byla s Janičkou a Kačkou v Římě. Sice jsem jely jen na tři dny, ale stihly jsme toho opravdu hodně. Třeba jejich „Náplavku“ nebo výlet k moři. Pojďme si na to společně zavzpomínat.

Den druhý

V sobotu jsme se s holkami probudily a jediné, co jsme chtěly, byla snídaně. Přes tipy na internetu a Google mapy jsme našly Bar La Ligata, který nás úplně ohromil. Jednalo se o místo, které sice na první pohled nebylo úplně hezké a fancy, ale snídaně za 12 euro byla velká a obsluha super milá. Ve snídani jsme měly míchaná vajíčka, salátek, rajčata, slaninu, toasty, nutelly, marmošky, máslíčka, kafe a pomerančový džus. Vážně nás to za tu cenu překvapilo a byly jsme nadšené, že jsme tohle místo našly. Po téhle snídce jsme se vydaly na „naše“ nádraží Termini a vydaly se směr Santa Marinella, tedy městečko cca hoďku od Říma.

Římská snídaně <3

<3

Rozhodly jsme se totiž, že sobotu strávíme na pláži a trochu si oddychneme od všech možných pamatek, lidí a vedra. No od pamatek jsme si oddechly, ale od lidí a vedra ne. Rozpálený písek nás pálil do chodidel a lidí bylo všude mraky. Navíc jsme si musely lehnout na tu část, která nebyla soukromá a nepatřila tak k žádnému z hotelů či domů. Stejně jsme ale chodily do moře „k nimi“, protože u nás to bylo docela špinavé. Stejně jsou Italové docela čuníci. Nedělá jim problém zahrabat do písku kapesník, nechat v něm vajgl či flašku od piva, přestože mají tři kroky od sebe koš. Tohle mi rozum trochu nebere a nechápu, že jim to nevadí. Vedro bylo spalující a já samozřejmě na klasiku podcenila namazání a břicho a lýtka jsme měla docela červené, takže tohle určitě nepodceňovat.

<3

Vatikán

Miluji <3

Na pláži jsme vydržely skoro dvě hoďky a pak se vydaly zase směr Řím. Chtěly jsme na jednu vyhlídku, kterou našla Janička a tam se podívat na západ slunce. Shodou okolností jsme se dostaly k Vatikánu, kde jsme si prošly náměstí, udělaly pár fotek a říkaly si, jak je fajn, že tu není milion lidí. Naposledy jsme tu totiž stihly papeže a ty hlášky s ním nás provázely i tentorkát. Na výhlídku jsme dorazily těsně po západu, ale bylo to super. Jen zase škoda toho, že Italové jsou čuníci a dělá jim problém odnést flašku od vína do koše. Na výhlídce se tak válelo dost odpadků, což jsme se holkama prostě nepochopily. Výhled ale stál za to, takže rozhodně tohle místo doporučuju. Poté jsme se vydali dolů s kopce, s tím, že zase dojdeme na „Náplavku“ , kde zase posedíme. Tentokrát jsme ale ještě zašly do jedné skvělé italské restaurace. To, že bude dokonalá jsme věděly hned, jak jsme přišly, protože tam byla fronta na stůl. Přesto jsme po 20 minutách byli usazeni a objednali si slávky s těstovinami. A ikdyž nás to vyšlo dost draho, bylo to naprosto geniální jídlo a navíc v typické italské restauraci. Neskutečný zážitek.

 

Vatikán

Vatikán

Vatikán

Řím při západu

<3

Ty uličky <3

Den třetí

Neděle byl náš poslední den v Římě. Ráno jsme zašly do kavárny Coromandel, ta nás ale trochu zklamala. Já si dala wafle s tím, že jsem doufala, že dostanu alespoň dvě. Ale bohužel, bylo to jedna umrněná vaflička s jahodou, zato hojně politá vanilkovým krémem. Holky měly míchaná vajíčka s lososem, ale za cenu, co jsme den předtím měly obrovskou snídani i s kafem. Sice krásné místo, stylové, ale bohužel to k dobrému pocitu nestačilo. Kavárna byla ale kousek od Panteonu, kam jsme chtěly zajít se podívat a hlavně kousíček od zmrzlinárny Gelateria Della Palma, kde je  150 druhů zmrzlin. 150, chápete to? Asi se nedivíte, že než jsme si vybraly, tak to trvalo nekonečně dlouho. Naštěstí pan zmrzlinář byl v pohodě, ptal se odkud jsme a s tím, že v Praze on byl také.

Další snídaně

Fontana Di Trevi

Po Panteonu už nás čekalo jen dojít si pro věci, dát si pivo na nádraží a hurá na letiště a domů. Musím říct, že Řím byl naprosto skvělý, a ikdyž tam bylo děsný vedro, jsem ráda, že jsme s holkama vyrazily. Přesto je nutné podotknout, že výlety do těchto evropských měst, jsou docela drahé. My jsme za letenky platily okol dvou tisíc, ubytování v centru kousek od nádraží, ale bez snídaně cca 1300 a plus útrata tam. Já jsem tam utratila cca 5 tisíc, ale s tím, že jsme nešly do žádných památek, ale zase jsme si užívaly, co se jídla týče. Přesto to cca se vším všudy okolo 10 tisíc vyjde.

<3

Mňam <3

Pantheon

Pantheon

Pantheon

Říme, děkujeme <3

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět