Praha/ TIPY NA KAVÁRNY

Podzimní kavárenské tipy

Musím říct, že letošní podzim si docela užívám, přestože přišel nějak moc rychle. Ale miluju, když si po ránu můžu dát teplé kafe nebo klidně i svařák, hřát si s ním ruce a pak vyrazit do ulic plné barevného listí. A které kavárny jsme si zamilovala?

Café Tvaroh – Letná

Tohle je kavárna, která je v poslední době v hrozném hypu. Na Instagramu v ní byly snad všichni, proto když jsme s Irčou vybíraly místo, kam jít, byl Tvaroh jasnou volbou. Dorazily jsme tam ve všední den cca v 10 hodin a musím říct, že tam bylo dost lidí, ale místo jsme v pohodě našly. Sice bylo počasí na zahrádku, my jsme si ale sedly dovnitř, protože jsme měly kočárek a na zahrádku by nás čekalo ještě dost schodů. Já jsem si dala míchaná vajíčka a za tu cenu bych možná čekala trochu větší šlágr. K tomu byl salátek z rukoly a balsamika a chleba s máslem. Neříkám, že to bylo špatný, ale jak říkám, za tu cenu bych si čekala trochu něco víc. Kafe měly ale luxusní, dala jsem si klasiku cappuccino. K tomu jsem si dala ještě limonádu, bohužel to nebyla žádná domácí, ale klasika v láhvi. I to bych do příště trochu vychytala.  Irča měla borůvkový koláč, který vypadal luxusně. Po pár týdnech jsem se do tvarohu vrátila znova, tentokrát s Anetkou a konečně jsem ochutnala i jejich koláč. Měla jsem makovo-tvarohový cheesecake, který byl naprosto vynikající. Ne moc sladký, příjemně vláčný a fakt luxusní. S Anet jsem ještě ochutnaly polévku z pečených paprik a česnekové krutony a chardonnay. A doporučuju všechno. Tvaroh je vážně boží.

Míchaná vajíčka: 140 Kč

Cappuccino: 60 Kč

Proviant maracuja limonáda: 60 Kč

Makový cheesecake: 90 Kč

Polévka z pečených paprik: 60 Kč

Chardonnay: 60 Kč


Café Letka – Letná

Další letenskou kavárnou, která stojí za vyzkoušení je určitě Café Letka. Je zajímavé, jak moc je teď populární takový ten „ošoupaný“ interiér. A to není myšleno ve zlém, ale je to takový ten desing, ktde jsou ošoupané zdi, staré židle, která každá vypadá jinak a celému vzhledu kavárny dominuje jeden velký stůl a velká okna, u kterých se dá i sedět. Takhle to vypadá i Café Letka, ale mě se tyhle věci líbí, takže s tím vlastně nemám žádný problém. S Janičkou jsme si daly klasicky cappuccino a já k tomu zvolila rybízový koláč s ovesnými vločkami, který byl teda naprosto top. Byl bezlepkový a trochu jsem se bála, že kvůli rybízu bude kyselý, ale byl boží. A ani mi nepřišlo, že je bezlepkový, ty vločky na něm byly rovněž super.

Cappuccino: 55 Kč

Rybízový koláč: 65 Kč

Kavárna Nový svět – Hradčany

Pokud někdy budete přemýšlet, kam v Praze na procházku, rozhodně doporučuji trochu zapomenutou část Hradčan Nový svět. V místě, kde dříve bydlela chudina, dnes najdete velmi luxusní adresy a jednu z nejkránějších částí Prahy s malýma uličkama a roztomilýma baráčkama. Jedním z nich je i Kavárna Nový svět, která dříve určitě byla běžně obývaným domem. Já jsem do kavárny už hrozně dlouho chtěla, a když jsme se tam s Janičkou vydaly, chyba to určitě nebyla. Daly jsme si tam skvělé cappuccino z pražírny Double shot a bylo tak dobré, že jsem si došla objednat ještě jedno. Neodolala jsme ani skvělému makovci s malinami, který byl naprosto fenomenální a musím říct, že jsme byla opravdu ráda, že Janička moc nemá ráda mák a já si ho užila jen pro sebe. Určitě vím, že se brzy do kavárny vypravím a více si projdu Nový svět.

Cappuccino: 45 Kč

Javánka – Vinohrady

V červnu nás v práci opustila naše milovaná Deniska, ale to neznamená, že se s ní přestanu scházet. Proto se občas domluvíme ještě s naší jednou kolegyní Markét a vyrazíme někam na kafe/víno. A teď nás zaujala kavárna Jávanka, kde jsem před x lety byla s Jájou. S holkama jsme prvně otestovaly jejich cappuccino, která mě ale bohužel moc nezaujalo. Možná to bylo tím, že jsem si ho nechala až moc vychladnout. Jahodový cheesecake, který jsem si dala, byl ale fenomenální. Nevím, jak to udělali, ale krém byl tak jemný, lahodný, vláčný. Prostě fenomenální. Markét si dala tiramisu a bylo rovněž podobně vláčné a jemné. Prostě lahoda. A vzhledem k tomu, že je to restaurace zaměřená na Asii, měli tam i můj oblíbený Bintang, tedy pivo, které jsem pila hlavně na Bali a bylo totálně top. Takže moc doporučuju, my tam s holkama byly od pěti do jedenácti.

Jahodový cheesecake: 58 Kč

Cappucino: 48 Kč

 

 

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět