Česká republika/ CESTOVÁNÍ

Objevit.. Tábor aneb 5 věcí, co musíte vidět nebo ochutnat

Je to jen pár dní, co jsme se s Janičkou vrátily z našeho welness tripu do Tábora. Obě jsem svoji dovolenou pojaly hodně odpočinkově a u mě osobně byl Tábor jediná cesta, kterou jsem právě o své dovolené podnikla. Ale víte, co? Vůbec mi to nevadí. Ba právě naopak. A já vás teď do Tábora vezmu s sebou.

Česká republika je podle mě neskutečně bohatá na různé výlety, které stojí za to podniknout. Letos jsem to pojala celkem aktivně a na jaře vyrazila do Kutné Hory a do Karlových Varů. No a teď přišel na řadu Tábor, kam jsme s Jančou vyrazily na wellness trip. Pobyt v Hotelu Palcát jsme našly klasicky přes Slevomat a za mě super. Za dvě noci s polopenzí, snídaní ve formě švédských stolů a tříchodové večeře, s neomezeným vstupem do wellness a slevou na bowling a masáže jsme platily dva tísíce na každou. Tábor je navíc hoďku a půl vlakem od Prahy, takže pokud nemáte auto, jako my dvě, určitě se to vyplatí. Hotel je navíc v centru, všichni jsou tam moc milí a prostředí je moc fajn. Sice jsme tam byly je dva dny, ale stálo to za to a určitě vám toto místo doporučuju.

Café Budík

Když mi Janča řekla, že našla kavárnu Café Budík, asi mi ze začátku nedoteklo, podle čeho se jmenuje. A vážně. Všude jsou budíky, klidně od lidí, co je sem darovali, což je moc milý a hezký. Protože jsem se děsně těšila na kafe, dala jsem si cappuccino a k tomu Míša dort, který je prostě moje láska a je to sázka na jistotu. A klasicky malinovou limču. Celý prostředí bylo hodně milý a dort skvělý, hlavně ta čokoláda, což se ani nedivím, protože kavárna je naproti Muzeu čokolády. Cappuccino rovněž dobrý, ale vlastně to nebylo nic, čím by vynikalo.  Celkově jsem si tak zapamatovala hlavně to, že všude měly ty budíky.

Cappuccino: 55 Kč

Míša dezert: 59 Kč

Domácí limonáda: 35 Kč

Všude same budíky… 🙂

Happy Baruš

Mocca Café

Když jsem se s Janičkou vracely z výlety, jediné, co jsme chtěly, bylo kafe a něco dobrého k tomu. Byly jsme promrzlé a uťapané. Už den předtím jsme narazily na kavárnu Mocca Café, kterou v jednom videu doporučovala i youtuberka Flabgee, kterou moc ráda sleduji, a tak jsme zamířiyl právě tam. Já si dala klasicky cappuccino a k tomu čaj z pečených jablek. No a ve výloze plné dobrot mě zaujala cukrárenská klasika, a to větrník, který byl naprosto vynikající. V čaji byly kousky jablek, které byly pak dost rozměklé, což mi moc nejelo, ale chuťově byl skvělý a po výletu určitě dost pomohl. Navíc nebyl moc horký, a vzhedem k tomu, že jsem byla dost žíznivá, tak opravdu bodl. Janička měla chlebíček s roastbeefem a taky si moc pochutnala. Jen pozor, neberou zde karty, ale bankomat je skoro hned vedle.

Cappuccino: 55 Kč

Věneček: 25 Kč

Chlebíček: 49 Kč

Čaj z pečených jablek: 65 Kč

Rozhledna Hýlačka

Z kaváren trochu odskočíme do přírody. S Janičkou jsme se druhý den našeho pobytu rozhodly, že se půjdeme i přes nepřízeň počasí projít. Původně jsme chtěly jet do jeskyní cca 20 minut vlakem od Tábora, ale neměly jsme na to úplně ideální obutí a navíc  byla dost zima. Trochu nás odradil i fakt, že jsme dopoledne byly na masážích a v jeskyních byla prohlídka na 40 minut, která nás moc nelákala. Janča proto našla rozhlednu cca 4 kilometry a tak jsme se vydaly na ní. Procházka to byla super, občas trochu po poli, ale většinou po cestách, takže i moje kotníčkové boty to zvládly. Rozhledna v roce 2012 shořela, a proto je tam nyní rozhledna nová. Má 35,6 metrů a vede na ní 136 schodů, ale dá to i člověk, který se bojí výšek, stejně jako já. Z rozhledny je vidět na Tábor, Sezimovo Ústí a další vesničky. Určitě to stojí víc, když je hezky, což mi jsme bohužel neměly, ale i tak je to fajn výlet.

Počasí nám moc nepřálo..

<3

Pohled na Tábor

Zmrzlina na rozhledně

NePutovní pražírna

Poslední den jsme měly v plánu kavárnu, na kterou jsem se těšila od té doby, co jsem věděla, že do Tábora pojedeme. I tohle místo jsem znala z video od Flabgee, které točila s další blogerkou s Weef a bylo to hrozně dobře udělané. A právě Putovní pražírnu tam zmiňovali hned na první místě. Je to kavárna zaměřená hlavně na kávu (překvapivě :)) a tu tam mají vážně skvělou. My měly opět cappuccino a já k němu neodolala boruůvkovému cheesecaku, který byl naprosto fenomenální. Úžasné jemný a vláčný a tak akorát sladký. Tuhle kavárnu doporučuju úplně nejvíc. Navíc je cca pět minut od nádraží, a i když vám jede vlak za 10 minut, stihnete to. Když si teda trochu popoběhnete.

Borůvkový cheesecake: 55 Kč

Cappuccino: 55 Kč

Tábor jako takový

Musím říct, že město jako takové se mi moc líbilo. Přijde mi hodně podobný Kutné Hoře a to ve smyslu hlavně historického centra. Najdete tam spoustu malých a zapadlých uliček, které vás dovedou úplně jinam než jste si mysleli. Což se mě osobně hodně líbilo. My to z Palcátu měly opravdu kousek do centra i na nádraží, takže i ten můžu hodně doporučit. Večer jsme si zašly do centra na víno do Vinný Bar Thir a na pivo do Výčepu, kde zas mají snad deset druhů piv. Takže určitě je tady, co dělat i večer, přestože ve městě skoro nikoho nepotkáte. Určitě se do Tábora vypravte a uvidíte, že i město kousek od Prahy má, co nabídnout.

Táborské uličky

Vinný Bar Thir

Noční Tábor

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět