Původně měl být recept na raffaelo kuličky společně s rozhovorem s mojí Verunkou. Jenže jsme se nějak rozpovídaly, a tak jsem se rozhodla, že vám tenhle super snadný recept dám zvlášť. Během tohoto týdne si budete moci vychutnat i rozhovor s Verunkou, který byl strašně skvělý.
Já osobně nejsem moc velká fanynka kokosu. Asi mi vadí jeho výrazná vůně. Co ale ráda používám do pečení je kokosová mouka, která dotyčný dezert příjemně ovoní. A musím říct, že rafaelo kuličky nejsou vůbec špatný nápad. Tenhle super rychlý recept je složen ze tří ingrediencí a dle mého názoru se jedná snad o nejjednodušší recept na cukroví vůbec. S Verunkou jsme se navíc shodly, že se nám zamlouvá i z toho důvodu, že jako vytížené ženy ho splácáme za pár chvilek a uděláme s ním neskutečné množství parády.
1. Výhoda tohohle receptu je to, že při něm můžete spotřebovat suroviny, které jste třeba potřebovali u jiných receptů. A protože neplýtváme, tak všechno pečlivě spotřebujeme. Jako třeba já salko. To jsem potřebovala u likéru, takže jsem ho už měla připravené. Jestli to tak nemáte, tak ho dejte v plechovce zavřené vařit na cca 2 hodiny do vroucí vody. Po této době ho nechte vychladnout a pak ho hodně opatrně otevřete. 2. Do jedné mísy dejte kokos, rozpuštěné a vychladlé máslo a vychladlé salko. Důkladně promíchejte a dejte na cca 30 minut do ledničky. S hmotou se vám pak bude lépe pracovat. Poté vyndejte a tvarujte rovněměrné kuličky. Ingredience
Postup
Bez komentářů