Praha/ TIPY NA KAVÁRNY

Zimní kavárny, kde stojí za to zůstat

Tahle zima mi přijde hrozně zvláštní. Sice v Praze sníh ráda nemám, ale tohle lezavo, které venku je mi taky nepřijde moc super, ba právě naopak. Vykopat se ráno z postele mi přijde nějak více náročné a to hlavně teď, když vstávám v šest ráno a vyrazím cvičit. Jo i já jsem se rozhodla, že je potřeba něco dělat. A víte, co je po takovém ranním plavání nejlepší? Jasně, že pořádná snídaně v nějaké kavárně.

Alf & Bet

Do pekárny Alf & Bet jsem chtěla už hrozně dlouho. Jenže ona je na Palmovce, kam se moc často nedostanu a málokterá kamarádka chce se mnou jet přes půl Prahy jen za dobrým kafem. To já pojedu klidně na konec světa. Tak jsem tam vyrazila, když jsem šla z Irčou z jiné kavárny a s tím, že tam půjdu pracovat. Objednala jsem si zelený čaj a dvojctihodný koláček. Koláčků bych mohla sníst klidně dvacet (škoda, že bych pak asi neprošla dveřma), ale zelený čaj už bych si příště nedala. Byl docela dost trpký a dopila jsem ho skoro z donucení. Pak jsem si ještě koupila jejich skvělý chleba, který vydrží měkký několik dní, a pokud ho nesníte, stačí ho dát, jako já do mrazáku. Možná mě trochu zarazila ta cena, protože 80 za chleba mi přijde už docela dost. Chápejte, já miluji kvalitní věci a Antonínovo pekařství je moje láska, ale přeci jen 80 korun už je docela dost. Ale chuť byla perfektní, takže jednou za čas, proč ne.

Dvojctihodný koláček: 45 Kč

Chleba Američan: 80 Kč

 

Osada Holešovice

Ještě před tím než jsem se zamilovala do pekárny Alf & Bet, vyrazila jsem s Irčou do kavárny Osada Holešovice. Je to hodně příjemný místo, s fajn obsluhou, jsou pets a kids friendly a je to fakt místo, kde se vám bude líbit. Dala jsem si míchaná vajíčka a možná bych k nim ocenila třeba nějaký salátek, protože jsem zvyklá si k vajíčkům dávat i nějakou zeleninu. Hodně dobrý měly cappuccino, to jsem si tam rovnou dala dvakrát. A nikomu nevadilo, že jsem tam chvilku pak seděly už jen na vodě a povídaly si.

Míchaná vajíčka: 108 Kč

Cappuccino: 58 Kč

Pilot Cafe

Tohle je moje nová letenská láska. Když jsme s Verčou přemýšlely, kam půjdeme po plavání, snídat, Veru navrhla Pilot Café. A tak jsme tam během 14 dnů byly dvakrát. Tady je obsluha naprosto perfektní, nikomu nevadilo, když jsem si po odchodu Verči vytáhla počítač a pracovala. Nikoho asi nepřekvapí, že jsem si dala míchaná vajíčka, ke kterým byl croisant a salátek. K tomu skvělý capuccino. No a protože miluji i dortíky, tak jsem si dala jejich verzi punčového dortu, který byl poměrně dost sladký, ale dost netradiční a skvělý. A nechyběl ani růžový svařák, který byl hodně netradiční, ale vážně skvělý. Jestli mohu nějakou kavárnu doporučit, je to rozhodně Pilot Café.

Etapa

Tak jestli jste o této kavárně neslyšeli, tak jste zřejmě poslední půl roku žili na Marsu. Etapa je nový hit v Karlíně, který otevřeli Gabča a Petr z PG Foodies. Znám je už několik let a vím, kolik úsilí do otevření dali. Není se čemu divit, že tam mají skoro pořád narváno a rezervaci si můžete udělat jen na otvíračku – ve všední dny na 8 ráno a o víkendu na 9 ráno. Já jsem si takhle jednou udělala rande sama se sebou a vyrazila s knížkou na snídani. Protože mě trochu škrábalo v krku dala jsem si čaj se zázvorem, skořicí a kurkumou a samozřejmě cappuccino. To je od Flat White a mega doporučuju (vzala jsem si i s sebou). A k snídani jejich vyhlášená míchaná vajíčka s koriandrem (pro mě bez), chilli, kváskovým chlebem a fermentovaným květákem. A vím, že tohle jsem určitě neměla naposledy, protože to byla naprostá pecka. Sem prostě musíte! Geniální a jednou za čas jsem musím. S sebou jsem si vzala ještě geniální čokoládovo batátové brownies a Petrův chleba, které je každý den jen omezený počet kusů a na pec, ve které peče, jsem přispívala na HitHitu, takže jsem ho prostě musela ochutnat. Přestože ceny jsou vyšší, tak určitě doporučuju sem zajít, protože Gabi s Petrem a celý jejich tým to dělají srdce a s láskou. A to je nejvíc!

Cappuccino: 65 Kč

Čaj: 65 Kč

Kořeněná míchaná vajíčka: 145 Kč

Kváskovové brownies: 55 Kč

Chleba: 75 Kč

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět