RECEPTY

Čokoládové bábovičky s polevou z bílé čokolády a pomeranče

Živě si pamatuji, jak moc jsem měla ráda tenhle recept. Roztomilé čokoládové bábovičky namočené v polevě z bílé čokolády a pomeranče, který svou nakyslou chutí doplňoval tu sladkou čokoládovou. Už dloubo jsem si říkala, že se k tomuto receptu zase vrátím a teď konečně nastal ten čas.

Tyhle bábovičky jsou skvělé tím, že je můžete servírovat rovnou a nemusíte je složitě krájet. Jsou skvělou alternativou ke klasické bábovce, dobře se převáží a jsou super roztomilé. Sice jsou trochu sladší, ale pomeranč jim dodá příjemnou nakyslost a svěžest, banán zase vláčnost a měkkost. Počkejte si na ně do druhého dne, kdy bílá čokoláda pořádně zaschne a nebude se tak lepit.

Čokoládové mini bábovičky s banánem a bílou čokoládou

Porce: 15
Doba přípravy: 40 minut Doba vaření: 1 hodina

Ingredience

  • Suroviny na těsto:
  • 70 gramů měkkého másla
  • 70 gramů čokolády
  • 2 lžíce kakaa
  • 60 gramů hladké mouky
  • 1 lžčika prášku do pečiva
  • špetka soli
  • špetka vanilky
  • 2 vejce
  • 1 banán
  • 50 gramů třtinového cukru
  • Suroviny na polevu:
  • 100 gramů bílé čokolády
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • kůra z jednoho pomeranče
  • šťáva z 1/2 pomeranče
  • čokoládová posypka

Postup

1

1. Nejprve si rozpusťte ve vodní lázni čokoládu. Do hrnce dejte vodu a na něj položte misku, která se ale vody v hrnci nesmí dotákat. Do mísy dejte čokoládua a rozehřejte. Občas můžete promíchat, aby se celý proces urychlil. Vedle v hrnci si rozpusťte máslo, může být i trochu měkké.

2

2. Troubu předehřejte n 180°C. Do mísy dejte mouku, sůl, prášek do pečiva, kakao a špetku vanilky. Vedle v míse rozmíchejte vajíčka a cukr a přidejte rozmačkaný banán. Do vajíčkové směsy přidejte sestydlé máslo a opatrně vmíchejte do moučné směsy. Rozehřátou čokoládu dejte stranou a nechte ji chvilinku vychladnout, ať nepracujete s úplně horkou. Následně ji přimíchejte do korpusu a promíchejte. Přidat můžete i kousky čokolády, ale není to nutné.

3

3. Já mám silikonové formy na bábovičky, takže není třeba vymazávat. Těsto do nich nalijte cca do tři čtvrtě a dejte péct na cca 15-20 minut. Jakmile jsou upečené, vyklepněte je.

4

4. Mezitím si připravte směs na čokoládu. Bílou čokoládu rozehřejte na mírný plamen společně se smetanou. Jakmile je čokoláda rozehřátá, opatrně do ní přimíchejte štávu a najemno nastrouhanou kůru. Důkladně promíchejte a směs nechte chviličku vychladnout. Ale ne tak dlouho, aby ztuhla. Bábovičky namočte seshora v polevě a položte je na pečící papír, aby poleva stekla a dostala se na, co největší povrch. Posypte čokoládovým zdobením, aby se přichytilo na polevě a nechte zaschnout ideálně do druhého dne.

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět