Živě si pamatuji, jak moc jsem měla ráda tenhle recept. Roztomilé čokoládové bábovičky namočené v polevě z bílé čokolády a pomeranče, který svou nakyslou chutí doplňoval tu sladkou čokoládovou. Už dloubo jsem si říkala, že se k tomuto receptu zase vrátím a teď konečně nastal ten čas.
Tyhle bábovičky jsou skvělé tím, že je můžete servírovat rovnou a nemusíte je složitě krájet. Jsou skvělou alternativou ke klasické bábovce, dobře se převáží a jsou super roztomilé. Sice jsou trochu sladší, ale pomeranč jim dodá příjemnou nakyslost a svěžest, banán zase vláčnost a měkkost. Počkejte si na ně do druhého dne, kdy bílá čokoláda pořádně zaschne a nebude se tak lepit.
Čokoládové mini bábovičky s banánem a bílou čokoládou
Ingredience
- Suroviny na těsto:
- 70 gramů měkkého másla
- 70 gramů čokolády
- 2 lžíce kakaa
- 60 gramů hladké mouky
- 1 lžčika prášku do pečiva
- špetka soli
- špetka vanilky
- 2 vejce
- 1 banán
- 50 gramů třtinového cukru
- Suroviny na polevu:
- 100 gramů bílé čokolády
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- kůra z jednoho pomeranče
- šťáva z 1/2 pomeranče
- čokoládová posypka
Postup
1. Nejprve si rozpusťte ve vodní lázni čokoládu. Do hrnce dejte vodu a na něj položte misku, která se ale vody v hrnci nesmí dotákat. Do mísy dejte čokoládua a rozehřejte. Občas můžete promíchat, aby se celý proces urychlil. Vedle v hrnci si rozpusťte máslo, může být i trochu měkké.
2. Troubu předehřejte n 180°C. Do mísy dejte mouku, sůl, prášek do pečiva, kakao a špetku vanilky. Vedle v míse rozmíchejte vajíčka a cukr a přidejte rozmačkaný banán. Do vajíčkové směsy přidejte sestydlé máslo a opatrně vmíchejte do moučné směsy. Rozehřátou čokoládu dejte stranou a nechte ji chvilinku vychladnout, ať nepracujete s úplně horkou. Následně ji přimíchejte do korpusu a promíchejte. Přidat můžete i kousky čokolády, ale není to nutné.
3. Já mám silikonové formy na bábovičky, takže není třeba vymazávat. Těsto do nich nalijte cca do tři čtvrtě a dejte péct na cca 15-20 minut. Jakmile jsou upečené, vyklepněte je.
4. Mezitím si připravte směs na čokoládu. Bílou čokoládu rozehřejte na mírný plamen společně se smetanou. Jakmile je čokoláda rozehřátá, opatrně do ní přimíchejte štávu a najemno nastrouhanou kůru. Důkladně promíchejte a směs nechte chviličku vychladnout. Ale ne tak dlouho, aby ztuhla. Bábovičky namočte seshora v polevě a položte je na pečící papír, aby poleva stekla a dostala se na, co největší povrch. Posypte čokoládovým zdobením, aby se přichytilo na polevě a nechte zaschnout ideálně do druhého dne.
Bez komentářů