Praha/ TIPY NA KAVÁRNY

Pražské kavárny, které stojí za to vyzkoušet

Je to hrozný, ale když jsem se teď dívala na to, kdy vyšel poslední článek o kavárnách, tak to bylo 10.2.2020. Všichni víme, co pak nastalo, ale vzhledem k tomu, že kavárny už jsou nějakou dobu otevřené, je tohle vážně ostuda. Už jsem jich pár navštívila a rozhodně stojí za to. Tak jdeme poznávat další pražské krásky.

Bistro Laskavá

První kavárnou, kterou musím začít je úžasná Bistro Laskavá na Náměstí Míru. Tohle je moje nová láska, kam mě vzala moje teď už bývala kolegyně Adri a já tam pak šla nejen sama, ale vzala jsem tam i Markétku a Denisku. Takže v létě se to stalo mojí láskou, protože tady je zkrátka všechno super. Nádherný interiér, skvělý kafíčko, úžasné jídlo a super milá obsluha. Já jsem tam ochutnala jejich míchaná vajíčka (doporučuji si je trochu osolit), super Croque madame a další a další skvělé věci. Navíc ten interiér je naprosto nádherný, zvláště jejich venkovní zahrádka, kde mají plno bylinek a příjemného posezení. Bohužel jsem si ze všech svých návštěv nenechala účet, pouze z jedné, ale abyste tušili, kolik cca si přichystat. Je to sice v sekci dražších kaváren, ale rozhodně se to tady vyplatí.

Cappuccino: 65 Kč

Croque madame: 165 Kč

Mimosa: 95 Kč

Super Tramp Coffee

Tohle je kavárna, kterou jsem si oblíbila, když jsem chodila na vošku. Byla to totiž kavárna hned vedle a bylo to místo, kam jsem si pravidelně chodila na kafe. Pak jsem tam ale sto let nebyla, protože už jsem nechodila do školy, ale pravidelně jsem ji sledovala na instagramu. No a teď jsem tam po dlouhé době zašla a udělala jsem moc dobře. Před jógou jsem totiž měla chvilku času a chtěla jsem si jít někam číst. V Super Tramp Coffee jsem si dala skvělou cookies s double chocolate a cappuccino. Vzhledem k tomu, že to byl první den, kdy v kavárnách kontrolovali covid testy, tak to kontrolovali i tady, a to i venku na zahrádce. Jinak je to super fajn malá a příjemná kavárna, která se od dob, kdy jsem chodila na vejšku fakt hodně změnila a posunula dopředu, což jim moc přeju.

Lights Coffee

Taky máte nějakou kavárnu okolo které neustále chodíte, ale zatím jste do ní neměli šanci zajít? Přesně to jsem měla s kavárnou Lights Coffee, která sídlí kousek od mé práce. Až díky mojí kamarádce a bývalé kolegyni Adri jsem se do ní pořádně podívala. Byly jsme tam dvakrát a občas jsem se zastavila na kafe s sebou. U obou návštěv jsem měla skvělé lívance s javorovým syrupem a ovocem. Bylo to skvělý, jen když jsme tam byly s Adri v zimě, ocenila bych, kdyby ovoce bylo trochu více sezónní. Maliny a borůvky jsou skvělé v létě, ale na podzim bych klidně brala jablko, granátové jablka, hrušky.

Coffee Riot

Další kavárnou, o které chci dneska mluvit je sympatická kavárna na Národní třídě Coffee Riot. Zašla jsem tam na šneka a svařák (můj první letošní svařák<3) před svojí lekcí jógy. Vtipné je, že i tahle kavárna je kousek mojí bývalé vejšky, což je teda vlastně docela smutný. Kdyby tam byla v době, kdy jsem chodila na vejšku, byla bych v ní furt. Měla jsem tam jeden z nejlepších svařáků, které jsem pila (a že sem na ně pes) a moc dobrýho šneka. Asi to nebyl nejlepší šnek, protože kynutý pečivo je nejlepší, když je čerstvý a tenhle šnek už nějakou hoďku na pultě za sebou měl. Rozhodně ale tuhle kavárnu doporučuju, interiér je sice jednoduchý, ale to já mám přesně ráda.

 

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět