CO SE DĚJE?

Famózní makronky aneb učím se péct makronky

Splněný sen, nejlepší odpoledne, hromada zkušeností a zážitku, božská chuť. Takhle by se dalo hodně podrobně popsat jedna říjnová sobota, kdy jsem absolvovala pečící kurz v úžasné cukrárně Saint Tropez.

Jak už název příspěvku napovídá, nejednalo se o nic jiného než o francouzskou pečící výzvu – Makronky. Tenhle kurz jsem dostala jako předčasný dárek k svátku a jedno vím jistě. Určitě nelituji. Strávila jsem úžasné odpoledne a nasbírala plno zkušeností. Kromě toho jsem si domů odnášela dva druhy makronek – čokoládové a jahodové. To že jsem je před svými kamarády málem neuhlídala a následně se s nimi procházela po Praze na festivalu Signál, je už vedlejší. Tentokrát vám nepředstavím konkrétní recept na makronky, ale spíš vám tady ukážu tipy a fotky, jak vytvořit ty nejlepší makronky a co jsem třeba já dělala špatně. Makronky se opět chystám dělat na Vánoce, jako speciální vánoční cukroví, tak doufám, že se mi tentokrát povedou.

 

Směs na těsto se musí táhnout, ale ne aby byla úplně tuhá, ani ne úplně tekutá. Zkrátka něco mezi.

 

Makronky

Makronky

 

Makronky je nejlepší péct na speciální podložce, která přesně ukazuje, jak moc mají být makronky velké. Cukrářským sáčkem (nejlepší je velikost 9) uděláte kolečko a zatočíte do špičky. Chce to grif a trpělivost.

 

makronky

makronky

 

Dá se to zvládnout i bez podložky, ale pak hrozí, že každá makronka bude jiná. Makronky nechte odpočívat klidně 40 minut, dokud se jejich povrch nezatáhne a nebudou se vám lepit na prsty.

 

 

Makronky pečte asi 13 minut, záleží jakou máte troubu. Nechte schladnout a plněte krémem. Hotové makronky slepte krémem a nechte odpočinout klidně i do druhého dny, kdy budou mnohem lepší než hned po upečení.

 

 

Hotovo!!! Teď hurá do krabice a ochutnávat. Voilá. Makronky jsou v krabici a připravené splnit největší chuťový požitek.

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět