Česká republika/ CESTOVÁNÍ

Objevit… Brno volume 1. aneb kavárenské zážitky

Cestu do Brna jsem plánovala již dlouho, a když jsem si v práci vzala dovolenou, říkala jsem si, že mám konečně čas do Brna vyrazit. Jela jsem hlavně do Sonnentoru, ale i poznávat brněnské kavárny, kterých je tam mraky.

V Brně jsem naposledy byla v říjnu s Verunkou z Čas kávičky a hrozně jsme si to užily, takže když jsem dostala možnost do Brna zase vyrazit, neváhala jsem. Vzala jsem si v práci dovolenou, kterou jsem stejně plánovala a vyrazila vstříc moravské metropoli. Autobus jsem stihla jen tak tak, protože jsem ráno samozřejmě zaspala a lítala po bytě jak šílená. Cesta ale proběhla úplně v pohodě a já před desátou ráno dorazila do Brna.

Hned po desáté jsme měly sraz s Kačkou z Miluji svůj život, se kterou jsem se viděla naposledy před dvěma roky. Kačka je prostě úžasná, nesmírně upřímná, milá a pozitivní. Strávily jsme spolu krásnou hodinku a půl v úžasném místě 4pokoje, kde jsem ochutnala Vajco T.G.M, což bylo vajíčko ve skle s cibulovou remuládou (108 Kč) , která ale nebyla skoro vůbec cítit, což mě vyhovovalo. K tomu káva (35 Kč) a nakonec jsme si ještě na oslavu toho, že se vidíme dali prosecco s pomerančovým džusem. Seznámila jsem se i s krásnou Natálkou a vydala se vstříc dalším kavárnám.

4Pokoje

V melounovém cukru

<3

<3

Nemohla jsem vynechat V melounovém cukru, který procházel během naší poslední návštěvy s Verčou rekonstrukcí. Tam jsem ochutnala DOKONALOU žemlovku s lesními plody, domácí šlehačkou a jemným vanilkovým přelivem (78 Kč). Dlouho jsem nejedla tak dobrou, jemnou, měkoučkou, prostě top! Protože si v létě dávám ráda domácí limonády, zkusila jsem tu ananasovou s rozmarýnem (65 Kč), která mě ale moc nezaujala a nakonec ještě cappuccino (50 Kč), protože jsem potřebovala ještě chvilku pracovat. Po totálním přeslazením jsem se šla ještě projít na náměstí a ke kostelu svatého Petra, kde jsem ochutnala i známou zmrzlinu od Božského kopečku. Zkusila jsem mango, které bylo top a višeň, která měla dost nevýraznou chuť a docela mě zklmala.

Božský kopeček

Božský kopeček

<3

Pak jsem se vydala do svého Airbnb ubytování, které bylo u sympatických Julie a Richard přímo v centru u Baru, který neexistuje a konečně jsem mohla vyrazit do Brunche´s, kde jsem si dělala rezervaci už ve čtvrtek. Kdo neznáte Brunche´s nebo jste v něm ještě nebyli, sem prostě musíte, protože lepší lívance jsem nejedla. Tentokrát jsem po pětikilometrovém výšlapu zvolila oreo s mascarpone, ovocem a čokoladou (130 Kč), a když jsem viděla tu porci, tak jsem málem umřela blahem. Samozřejmě jsem to nesnědla, protože to byla fakt obří porce. Příště musím rozhodně vyzkoušet slanou verzi, na kterou jsem koukala už teď. K tomu klasika v podobě dvou malinových limonád (50 Kč) a hurá vstříc hokeji do svého bytu, kde jsem večer usnula u hokeje a užívala si tu obrovskou postel a tu pohodu.

Brunche´s

Brunche´s

Brunche´s

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět