Praha/ TIPY NA KAVÁRNY

Jarní tour po kavárnách

Zahrádky, sluníčko, káva a dortík, to je moje. V dalším „díle“ mého kavárenského potulování se zajdeme podívat do těch kaváren, které jsem si za poslední měsíce zamilovala.

Cukrárna Alchymista

Do Alchymisty jsem toužila jít už strašně dlouho, všichni o ní mluvili, jako o cukrárně s nejkrásnější zahrádkou. Jenže je na Letné a tam já se jen tak nedostanu. S Verunkou jsme tam konečně vyrazily a já se vůbec nedivím, že chodí všichni tam. Je to prostě nádhera! Dala jsem si obří citronádu, kterou jsem málem nevypila, cappuccino a dort javor, který byl naprosto dokonalý. Musím říct, že k tomu všemu nahrávalo i krásné počasí, klidné místo a úžasná společnost v podobě Verunky. Řeknu vám, my naplánovaly společných akcí! Alchymistu doporučuju všemi deseti i přes trochu zmatenou servírku.

Cappuccino: 55 Kč

Citronáda s pomerančem: 79 Kč

Dort Javor: 89 Kč

Cukrárna Alchymista

Cukrárna Alchymista

Cukrárna Alchymista

Blogerka v akci 🙂

Oliver´s Coffee Cup

Když mi Anet řekla, že na Václaváku se nachází kavárna, byla jsem nadšená a překvapená zároveň, protože mě nenapadlo, že by přímo na Václaváku mohla být jiná kavárna než Styl a Interiér. A měla pravdu. Oliver´s Coffee Cup je krásná, nenápadná a moc milá. Nejvíc mě zaujala třešňová limonáda a oreo cheeseecake, který byl ale dost drahý. Celkově si trochu připlatíte, ale zase je pravda, že kavárna je přímo v centru. Musím ale uznat, že dort byl hutný a mě to vystačilo jako večeře. K tomu cappuccino a byla jsem spoko!

Cappuccino: 69 Kč

Třešňová limonáda: 69 Kč

Cheeseecake: 99 Kč

Oliver´s Coffee Cup

Dos Mundos

Když jsem byla jednou s Jájou na obědě, narazila jsem na vyhlášenou kavárnu Dos Mundos a tak jsem tam zašla na rychlé kafe. Protože bylo venku fakt teplo, dala jsem si k pampeliškovou limonádu. Na první ochutnání byla hodně sladká, ale pak se trochu rozpustil led a bylo to skvělý. Navíc, kdo může ochutnat zrovna pampeliškovou limonádu. K tomu latté. Dorty mě bohužel moc nezaujali, jedině mátový cheesecake ale musím říct, že opět byly ceny hodně vysoké. Jinak mě nejvíc zaujaly houpačky jako židle, tam příště musím.

Latté: 75 Kč

Domácí limonáda: 49 Kč

Dos Mundos

 

Phill´s Corner

Když jsem byla v Phill´s naposledy před několika měsíci, byla jsem z něj hodně rozpačitá. Jídlo super, ale obsluha nepříjemná, pomalá a protivná. Tentokrát jsem se rozhodla dát mu ještě šanci a vyrazila tam se Šárkou. A asi jsme měli štěstí, protože slečna byla příjemná a moc milá. Z nepřeberného množství dezertíků jsme si nakonec vybrali kávový a míša dort. Za mě jeden z nejlepších míša dortů, co jsem měla. Netradičně jsem si nedala kafe, ale cider, a i přestože to vypadalo na divnou kombinaci, byla jsem úplně v pohodě.

Tátův sad: 59 Kč

Phill´s Corner

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět