TIPY NA KAVÁRNY

Plzeňské radosti aneb jaké kavárny stojí za to

Už víte, že Plzeň je moje oblíbené město a vracím se do ní stejně ráda jako do Brna. Kavárensky se tohle západočeské město neskutečně zvedlo, konkurence je tu vysoká a já jsem moc ráda, že tomu tak je. Do jakých kaváren se vypravit a co v nich ochutnat?

Le Frenchie café

První, kam jsem na doporučení mé milované kamarádky Nelči vyrazila, byla nádherná kavárna ve Smetanových sadech La Frenchie café. Sedla jsem si ven na zahrádku, protože na konci září bylo ještě relativně teplo. A musím říct, že po dlouhém vybírání z vitríny jsem si vybrala Paris-Brest s karamelem. A musím říct, že snad v životě jsem neměla takhle dobrý. Krásně vláčný, tak akorát sladký, vidlička se do něj v pohodě zakrojila, krásně se krájel. Nelča mi říkala, že dortíky tady mají fakt skvělé, ale to jsem netušila, že až takhle. K tomu jsem si dala mimosu s malinami a filtr. A za mě velká paráda.

Druhý den jsem do La Frenchie vyrazila podruhé a dala si quiche s rajčaty a z toho jsem tak nadšená bohužel nebyla. Měla jsem předtím v jedné kavárně už něco sladkého, tady sem měla chuť spíše na slané a nebylo to dobrá volba. Upřímně, já dělám lepší quiche.

Batch Brew – 59 Kč

Mimosa Malina – 95 Kč

Paris-Brest – 94 Kč


Walter

Druhá kavárna, kam jsem po Frenchie vyrazila, bylo stylové bistro Walter, které se také nachází ve Smetanových sadech, prakticky hned vedle. Nutno dodat, že tohle je úplně něco jiného. Zatímco Frenchie je taková roztomilá kavárnička, kde to hraje spoustu barvami, tak Walter je oproti tomu strohý, jednoduchý a minimalistický. Tentokrát jsem si sedla dovnitř, opět si dala aeropress a tentokrát jsem sáhla po jejich domácím chlebíku s ředvičkami a žervé. Nutno dodat, že v žervé byl trochu pepř, který to poslal o patro výš. Hrozně zajímavá, ale dobrá chuť. A to já jsem na jídlo docela vybírává.

Americano – 55 Kč

YUZU ledový čaj – 59 Kč

Chleba s ředkvičkami – 89 Kč


Šálek & Špunt

Posledním místem, kam sem vyrazila bylo bistro Šálek & Špunt, které se nachází kousek od zmíněných bister, a to v ulici Bedřicha Smetany. Je to taková roztomilá kavárnička, ve které jsem si dala karamelovou tartaletku a cappucino. Kdybych to měla hodnotit, tak Šálek mi přišel ze zmíněných kaváren nejslabší, nebylo tam nic, co by mě extra zaujalo. Ne že by to tam ale bylo špatné, jen to zkrátka nebylo ničím výjimečné, zkrátka kavárna, kterých je všude spoustu. Tartaletka byla nicméně křehká a krém příjemně sladký.

Cappuccino – 59 Kč

Tartaletka – 65 Kč


Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět