TIPY NA KAVÁRNY

Zpátky do kaváren aneb místa, které musíte vyzkoušet

Není možný, ale článek na téma Kam vyrazit je zase tady. Naposledy vyšel v listopadu 2021, což je teda ostuda. Kavárny miluji furt, ale je pravda, že už neobjevuji tolik nové podniky a snažím se trochu svou peněženku v tomhle ohledu držet zpátky. I tak si ale občas ráda, hlavně s kamarádkami, někam na dobrý brunch či snídani zajdu. A tady jsou moje tipy.

Flat Café – Praha

Jestli se někým pravidelně objevuju nové kavárny, jsou to moje kamarádka Deniska a Markét. A právě s nimi jsem zavítala i do kavárny Flat Café v pražských Vinohradech. Na tomhle místě býval dříve nonstop bar, a proto sem byla překvapená, když jsem zjistila, že nově tady je kavárna. Její interiér je čistě laděn do Velké Británie. Dominuje tomu třeba i velké portrét královny Alžběty II. A kdo mě zná, tak ví, že je britskou královskou rodinu miluju. Interiér je moc hezky a decentně udělaný a celková atmosféra tam je hrozně příjemná. Já si dala vejce Florentine, což je taková moje snídaňová slaná klasika. Za mě moc dobrý, jen mi holandská omáčka přišla trochu studená. Oceňuju ale čerstvé listy špenátu, což je ale vzhledem k období celkem logické. K tomu jsem si dala ještě mangovo-pomerančovou limonádu a cappuccino a jak říkám, moc fajn místo za peníze adekvátní Praze a Vinohradům.

Flat Café

Flat Café

Flat Café

Na Půdě – Brandýs nad Labem

To, že fajn kavárny nejsou jen v Praze, není dnes žádné překvapení. A jedna taková je i v Brandýse nad Labem, kam jsem jela za mou kamarádkou Barčou, kterou znám díky holkám z Fitfab Strong. Kavárna Na půdě je takovým skrytým místem, protože já sama bych tohle místo asi přešla. Opravdu se nachází na půdě a musím teda říct, že skýtá opravdové překvapení. My s Baru měly kafe a naprosto geniální vdolek, na který vzpomínám ještě teď a to jsem tam byla v březnu. Baru mi slíbila, že mě tam vezme i na brunch, který ale kavárna dělá jen o víkendu a nejde tam udělat rezervačka, tak na to pozor. Tohle místo je ale naprosto skvělé a rozhodně ho musíte zkusit.

Na půdě

Na půdě

Bethesda – Praha

Díky loňské cestě do Porta jsem si naprosto zamilovala portugalské koláčky Pastel de Nata. Stala jsem se na nich doslova závislá a kdykoliv jsem je někde viděla, musela jsem si je dát. No a to samé platí i tady v Česku, ale problém je, že tady na ně moc často nenarazíte. Proto i tady využívám každou možnost, kde si je dát. A jednou z těch možností je i sympatický místo na Letné Bethesda. Nedávno jsme tam s mírným pátráním zavítaly i s mojí kamarádkou Liduš, kde sem si kromě Pastel dala i špenátový quiche, který rovněž naprosto miluje a v létě je to pro mě společně s nějakým zeleninovým salátem ideální večeře. Špenátem opravdu holky v kavárně nešetřily, jen škoda, že můj milovaný Pastel si pobyt v chladné vitríně užil déle, než to bylo nutné a v půl sedmý už byl docela dost studený. A na ten z Portugalska to zkrátka nemělo.

Bethesda

Bethesda

Mistral Café

Na Mistral Café jsem slyšela samé chvály, hlavně na jejich vejce Benedict. Proto když jsme s Adri přemýšlely, kde se potkáme na snídani, byl Mistral Café jednou z našich možností. Vejce Benedict jsem si ale bohužel nedaly, protože jsme tam byly v týdnu a oni je mají zřejmě jen o víkendu. Vzhledem k tomu, že miluji sladké snídaně, mou druhou a jasnou volbou byly lívance s borůvkami, javorovým sirupem a oříšky. A musím říct, že když jsem tu obrovskou porci viděla, že jsem si říkala, že to nemůžu dát. Ale miluju jídlo, takže jsem to nakonec zvládla 🙂 Co ještě hodně kvituju, je krásný prostor a hlavně ta spousta kytek, které zdobí skoro jednu celou velkou zeď.

Mistral Café

Mistral Café

Mistral Café

Parisienne – Speci Desserts & Café

Další krásné místo, které ale nenajdete v Praze. Do Parisienne – Speci Desserts & Café jsme se s Deny vypravily do Karových Varů. Po půlmaratonu v tomhle lázeňském městě jsme se s Deny druhý den procházely po městě. Měly jsme nakonec ale docela dost času a tak jsem požádala o tip na kavárnu mojí kamarádku Liduš. A ta věděla právě o téhle sympatické kavárně ve stylu Paříže. A jak už jsem psala, miluji quiche, tak jsem si tady jeden dala, který tak trochu fungoval i jako můj oběd. Byl fakt moc dobrý, navíc jsem si k němu dala i svůj první letošní espresso tonic, který prostě miluji. A ty dezerty vypadaly naprosto fenomenálně, ale já už prostě neměla místo. Jen ale upozorňuji, že v kavárně berou jen hotovost, tak na to myslete

Parisienne – Speci Desserts & Café

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět