ZÁKLADNÍ RECEPTY

Vanilkové muffiny

Recept na muffiny, které se pak ozdobí krémem a vzniknou z nich nádherné cup cake, patří mezi ty nejzákladnější a naštěstí i nejjednoduší. Je pak už víceméně na vás, co do samotného základu přidáte. Zda to bude ovoce či zelenina, čokoláda, oříšky, kokos; škála je pestrá a výběr prakticky nekonečný. S receptem si můžete hrát, nahradit polovinu hladké mouky například nějakou zdravější. Paleta je různorodá i co se týče krému. Základ je ale vždycky stejný.

Doba přípravy: 25 minut Doba vaření: 18 minut

Ingredience

  • 200 gramů hladké mouky
  • 200 gramů cukru krystal
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 100 ml kefíru
  • 100 gramů rozměklé másl
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

1.Společně smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl a důkladně promíchejte. Ve vedlejší míse spojte cukr, máslo a následně přidejte vajíčka.

2.Troubu si předehřejte na 180°C. Obě směsy spojte dohromady a promíchejte. Přidejte kefír a vanilkový extrakt a opět promíchejte.


3. Do připravené formy, kde máme i papírové košíčky dáme vždy po cca dvou lžičkách těsta. Já osobně raději používám klasickou formu, místo silikonové. Ta má ale zase výhodu, že se nemusí už nijak vymazávat.

4. Po naplnění košíčků dejte muffiny péct na 180°C na 15-18 minut. Každá trouba je jiná, proto berte že časy a stupně jsou orientační a sami musíte vědět, jak se vaše trouba chová. Po upečení vyndejte muffiny na mřížku a nechte vychladnout než s nimi budete dále pracovat.

 

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět