Dýně, to je synonymum podzimu. Já sama jejich fanynkou moc nejsem, ale baví mě s nimi pracovat. A to hlavně s hokkaido, ze které jsem dneska připravila i dnešní recept. A podle ohlasů a toho, jak rychle zmizel z tácu, bych řekla, že zachutnal i ostatním.
Tenhle dýňový cheesecake je naprosto výborný, přestože jeho příprava není úplně nejrychlejší. Má více kroků, proto když jej budete vytvářet dejte si na něj čas a nespěchejte. Ale stojí to za to. Já jej přinesla kolegům do práce a nejenže chutnal, jeden z nich si šel dokonce dvakrát přidat. A to mě vždycky nejvíce hřeje u srdce.
1. Troubu zapněte na 180°C. Nejprve začnete s dýňovým pyré. Dýni hokkaido rozpulte, vydlabejte od zrníček, a nakrájejte na čtvrtky. Dejte péct do trouby na cca hodinu. Dýně musí být měkká, aby šla oloupat. Úplně nejlepší je s ní pracovat těsně po vyndání z trouby, přestože bude ještě horká. Dýni překrájejte na ještě menší kousek, dejte po částech do mixéru a rozmixujte. Hokkaido není potřeba loupat, takže ji roznixujte i se slupkou. S pyrém můžete hned pracovat a použít ho sem či jej dát do mrazáku a nechat si ho na pozdější použití. Určitě se bude hodit. 2. Troubu nechte na 180°C. V mixéru rozmixujte sušenky společně s ořechy. Máslo rozpusťte a jakmile trochu zchladne, smíchejte ho v míse s rozmixovanými sušenkami a ořechy. Udusejte na dno vymazané formy a dejte péct na cca 10 minut do trouby. 3. Na náplň postupně promíchejte v robotu krémový sýr a vejce. Jakmile v sýru přestanou být hrudky, přidejte dýňové pyré a med. Opět nechte promíchat. Nakonec přidejte skořici (případně můžete i perníkové koření) a smetanu ke šlehání. Trochu ochutnejte a případně ještě přidejte med. Jakmile je náplň hotová, opatrně ji nalijte na sušenkový korpus, který by už měl být trochu vychladlý. Dejte péct na cca 50 minut, náplň se nesmí klepat a měla by být pevná. Dort nechte vychladnout. 4. Na vrchní krém dejte do robotu smetanu ke šlehání a cukr. Jakmile začne smetana tuhnout, přidejte bílý jogurt. Krémem ozdobte dort, ozdobit ho můžete jako já kousky kokosu ve slaném karamelu nebo poprášit skořicí. Ingredience
Postup
Bez komentářů