Vánoce

#Blogmas 6 Kam v Praze na nejlepší svařák?

Přiznám se, že ještě před pár lety jsem svařák nesnášela. Byl na mě moc hořký a možná to bylo i tím, že nejsem moc velkou fanynkou červeného vína. Což teda platí pořád. Ale svařák jsem si docela oblíbila a teď jsem se neskutečně těšila, až si ho budu moc dát. A kde mi zatím chutnal úplně nejvíc?

Coffee Corner Bakery

Coffee Corner Bakery je skvělá kavárna, která je sice trochu dražší, ale rozhodně stojí za to si do ní udělat výlet. A víkend je k tomu naprosto ideální, protože tam mají i skvělé snídaně. My tam byly s Janičkou cca před měsícem, a když přijdete okolo poledne, už si určitě sednete. Jinak tam mají dost narváno a doporučuju rezervaci. Ale svařák tam mají naprosto vynikající. Sice je trochu sladší, ale mě to asi vyhovuje víc. Dali jsme si rovnou dva a musím říct, že jsem byla fakt nadšená.

Cukrárna Alchymista

V Alchymistovi na Létné jsem byla už loni, když jsem se vrátila z Bali. S Verunkou jsme si tam dávali růžový svařák, proto jsem do něj šla tentokrát znova a doporučila ho i Deny a Maky, se kterýma jsme tam byla. A opět nezklamal. Opět je trochu sladší, ale já se přiznám, že ty nesladké nemám moc ráda a stejně si je většinou dosladím. Sušenou švestku jsem z něj sice vyndala, ale i tak byl moc dobrý. K tomu jsme navíc měla skvělý čokoládový dort, a co říkala Maky, tak tam mají i vánoční dorty, které jsme ale my bohužel nestihly. Takže jestli se půjdete projít na Letnou, tak určitě doporučuju Alchymistu, jehož interiér je naprosto nádherný.

<3

Kavárna, co hledá jméno 

Kavárna, co hledá jméno je moje srdcovka a klasika. Musím říct. že raději tam chodím ráno, kdy tam ještě není tolik lidí a navíc tam mají podle mě nejlepší vejce Florentine (a že už jsem jich ochutnala). Jednou jsme si tam s Maky daly ranní svařák a musím říct, že se nám hned pracovalo mnohem lépe. I tenhle byl trochu sladší, ale to mě osobně vůbec nevadilo. A navíc ty jejich plecháčky jsou naprosto dokonalé, nejraději bych si jeden nenápadně odnesla domů. Takže jestli budete v okolí Smíchova/Anděla určitě zajděte sem, protože tady je to skoro až ikonické.

Trhy na Náměstí Míru 

Schválně, kdo má svařák spjatý s vánočními trhy? Já určitě, ale musím říct, že Staromáku se snažím vyhybat. Mnohem víc jsem si oblíbila ty na Náměstí Míru, kde není tolik lidí, mají tam skvělý svařák a každý rok je krásně vyzdobený. Letošek není výjimkou. No a i zde jsem měla svařák. Přiznám se, že dřív jsem svařák tolik nemusela. A zvlášť ten na trzích, který byl hrozně trpký a musela jsem do něj vysypat spoustu cukru, aby se to vůbec dalo pít. Ale poslední dva roky si svařák vyloženě užívám a ten na Náměstí Míru je naprosto skvělý a ráda se na něj zastavím, i když jdu jen kolem. Takže do něj určitě běžte.

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět