RECEPTY/ Snídaně

Borůvkové lívance

Na sladký snídaně musíte mít náladu, to uznávám. Ale musím říct, že tyhle vláčné lívance, to je láska na první pohled, na které budete mít náladu a hlavně chuť neustále. A já tímto také hlásím návrat na food scénu.

Já vám nevím, co se se mnou děje. Ve svém „recepisovém“ deníčku mám připravené tři recepty, na jeden z nich se konečně dneska vrhneme a ještě Photo Diary za leden, ale dokopat se k nim a dát je sem na blog, to je nějaká šílenost a náročný úkol pro mě. Proto od začátku ledna do dneška, do 20. února vyšel zatím jen JEDEN článek. A já vůbec nevím proč a pěkně mě to štve.. Ale věřme, že se to snad spraví a teď pojďme na skvělé borůvkové lívance.

 

Porce: 8 menších lívanců
Doba přípravy: 20 minut Doba vaření: 10 minut

Ingredience

  • 100 gramů hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • hrst borůvek
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • +olej na smažení, mražené lesní ovoce, zakysaná smetana, borůvky

Postup

1

1. Nejprve v kastrolku rozehřejte máslo, které následně do směsi nalijte až bude trochu zchladlé. V míse promíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Přidejte mléko rozmíchané s vejcem a vidličkou. Přidejte zchadlé máslo a hrst borůvek. Ty můžete buď rozpůlit nebo přidat i celé. Metličkou ušlehejte husté těsto, neměly by v něm být hrudky.

2

2. Na lívanečníku rozehřejte olej a naběračkou vlijte trochu těsta a smažte cca 3-4 minuty, do té doby než vyskakovat typické hnědé puchýřky. Pak lívanec pomocí naběračky a vidličky obraťte, mě to také chvilku trvalo se naučit, chce to cvik a trpělivost. Pak smažte další 4 minutky, klidně poté otočte a vyzkoušejte, zda je lívanec hotový. Po každém smaženi nalijte zase olej, jinak se vám budou lívanci připalovat. Lívance dejte na talíř s ubrouskem, abyste odsáli zbytečný tuk.

3

3. Na omáčku rozehřejte mražené ovoce na střední stupeň, nechte ovoce prohřát a dejte polijte jim lívance. Přidat můžete ještě třeba zakysanou smetanu, ořechové máslo, borůvky, zkrátka cokoliv, co máte rádi.

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět