RECEPTY/ Sezóna/ Snídaně

Ricottové lívance s citronovou kůrou a malinami a borůvkami

Co je víc než lívance k snídani? Nic :). Tyhle jsou díky ricottě nádherně vláčné, jemné a nadýchané. Navíc doplněné o maliny a borůvky, polité javorovým syrupem a ozdobené ještě zakysanou smetanou. Jak říkám, tohle je top strop.

Ricotta je jednou z mých nejoblíbenějších surovin v kuchyni. Dá se využít ve studené i teplé kuchyni, v sladké i slané. Je skvělé, jak univerzální je. Mým nejoblíbenějším slaným receptem je paprikovo-rajčatová omáčka, kterou zjemňuji právě ricottou. A protože jsem tenhle recept dělala a ricotta mi zbyla, říkala jsem si, že ze zbytku musím udělat lívance. A tak jsou tady a musím říct, že jsou naprosto skvělé.

Porce: 7 lívanců
Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 20 minut

Ingredience

  • 107 gramů ricotty
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 100 gramů hladké mouky
  • 105 ml mléka
  • 15 gramů cukru
  • 1 vejce
  • kůru z jednoho omytého citronu
  • olej na smažení
  • +maliny, borůvky, zakysaná smetana, javorový sirup

Postup

1

Jestli čekáte nějaké složitosti, tak jste na omylu. Tahle boží snídaně vám zabere maximálně 30 minut a to i se zdobením. Stačí smíchat všechny suroviny - ricottu, kypřící prášek, jedlou sodu, sůl, mouku, mléko, cukr, vejce a nastrouhanou kůru z citronu a důkladně promíchat, aby v těstě nevznikly hrudky.

2

Pánev postříkejte olejem (olej ve spreji je nejlepší věc), nechte ji rozehřát a smažte lívance z obou stran. Raději to hlídejte, protože je to opravdu za pár minutek. K servírování dejte na lívance ovoce jaké máte k dispozici, javorový sirup, zakysanou smetanu, jogurt, posypte třeba i granolou, zkrátka cokoliv na co máte chuť a co máte k dispozici.

 

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět