CO SE DĚJE?

Photo diary aneb co se dělo v říjnu?

Nemůžu tomu uvěřit, ale pomalu se blížíme ke konci roku. Je to hrozný, jak to uteklo. Přijde mi to jako včera, co jsem s Anet byly v Paříži nebo s holkama v Římě. A to bylo v létě. Každopádně jsem na podzim najela do svého trochu zimního spánku a těch aktivit už tolik nemám. Jako třeba v létě. A musím říct, že mi to ani nevadí. Teď aktuálně jsem s Janičkou na wellnesu v Táboře, tak se těště na tipy i odsud. A jdeme na to photo diary za říjen.

Začátek října byl zasvěcen našemu loučení s létem, které máme vždycky s holkama na konci léta. Nutno dodat, že jsme se viděly naposledy na Kaččiný svatbě, a proto jsme měly docela dost témat k povídání. Je škoda, že se nevídáme tak často, jak bysme chtěly, ale ten čas nějak moc rychle utíká. Druhý den jsem vyrazila na literární festival Humbook, s Jančou do kina na Jokera, který se mi děsně líbil a večer jsme s Nelou a Dášou, mýma sparing girls ještě z dob, kdy jsem pracovala v Panoramě, na oslavu narozenin. Holky slavily třicetiny, proto jsem slavostně vyrazily do Barabizny, kde naprosto miluji jejich smaženou zmrzlinu. Co vám budu povídat, odjížděly jsme totálně nacpané. Večer jsme pokračovaly ještě vínem a Dáša obdarovala i mě, protože nám s Nelou přivezla kupu knížek.

Knížky se celkově staly velkým tématem mého života. Miluji chodit do knihkupectví a kupovat s nové a ještě víc miluji, že číst. Sice 50 do konce roku asi nestíhám, ale to nevadí. Aspoň se mám, co zlepšovat. V říjnu to bylo hodně i ve znamení kaváren, odkaz na nejnovější článek máte tady. A vzhledem k tomu, že si teď užívám dovču a objevování nových podniků, brzy se můžete těšit na další pokračování. V říjnu má Janička narozky, proto jsme na oslavu s holkama vyrazily na věčeři do známé restaurace Sia Restaurant. Ta je zaměřená hlavně na asijskou kuchyni a já tam měla skvělé dim sum knedlíčky, které jsem ochutnaly společně s holkama. A pak jsme ještě měly skvělé palačinky s oříšky a karamelem. V říjnu měla narozky i moje Verča, které jsem pekla tvarohový koláč. Odkaz vám dávám sem.

S Veru a Vali … <3

A taky byl další Aprés Coffee Talk workshop, opět úžasný a neskutečně inspirativní. A já jsem zase pekla a zase jsem měla radost, že se snědlo skoro úplně všechno. Tentokrát jsem dělala hruškovo-jablečný koláč, odkaz dávám sem. Mám z těchto akcí vždycky děsnou radost, holky to dělají opravdu skvěle. Už teď se těším na 6. listopadu, kdy je další. A zase vím, že bude skvělý. Na svůj poměr jsem si koupila i dost kuchařek, ale takové na které jsem se těšila snad půl roku. První je Cesta k opravdové jídlo od Evy Ehrenbergerová a Markét Gajdošové, která je úžasná a velmi inspirativní. A druhá je od Kačí My Cooking Diary, která vydala už druhou. A její kuře na paprice, které jsem dělala bylo naprosto famózní. Nemůžu se dočkat až obě kuchařky pročtu a něco pod nich zase udělám.

S Janičkou jsem jeden víkend vyrazily na procházku po Praze, tentokrát do Nového světa, kde je to takové ukryté, bez turistů a navíc je tam nádherná kavárna Nový svět. Určitě doporučuju zajít nejen do kavárny, ale celkově do Nového světa. A večer jsme zakončily na vínku Na břehu Rhóny, kde jsem byla poprvé. Určitě ale ne naposledy. Procházku po Praze jsem absolvovala i s Markét a musím říct, že tenhle podzim je vážně boží. A první den své dovči jsem odstartovala návštěvou Momentu, kavárny Marthy’s Kitchen a pokoupením pár věcí na vánoční focení. To mimochodem budu dělat už příští týden, letos to beru nějak vážně. Akorát jsem s Janičkou v Táboře, tak si jdu užívat a vy koukněte na fotky 🙂

Náš gang <3 a všimněte si, že nejhůř tam vypadám já 😀

Náš Fanda a domácí pohoda

Výtahovka

Barabizna a tortilla s lososem a špenátem

Vraždit za tuhle zmrzku!

Láska Lui <3

Moje společnost u oběda aneb co kdyby něco odpadlo z talíře 😀

Kuře na paprice podle Kačí

Zpátky na Bali aneb Bintang v Praze

Boží koncert Pokáče

V říjnu džínovka.. proč ne

Rostou!

S Anetkou na vínku a dortíku

Hruškovo-jablečný koláč

Tvarohový koláč

Loreta

Jak z minulého století

Praha je krásná <3

I v noci…

V Táboře 🙂

Mohlo by se Vám líbit

Bez komentářů

Odpovědět